glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Doar 270 de locuri de muncă au fost oferite pentru 800 de şomeri hunedoreni

Peste 800 de hunedoreni au participat la Bursa locurilor de muncă, sperând să poată ocupa unul din cele 270 de posturi oferite de angajatorii prezenţi la eveniment.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Hunedoara a organizat vineri, Bursa locurilor de muncă în 10 localităţi din judeţ. Potrivit AJOFM Hunedoara, din cei 172 de angajatori contactaţi iniţial, au fost prezenţi doar 44 de agenţi economici, care au oferit 270 de posturi.

Număr redus de locuri de muncă

La eveniment s-au prezentat 815 persoane, dintre care doar 137 au fost angajate pe loc, 7 dintre ele având studii superioare, iar alte 222 de persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă. Cele mai multe oferte de locuri de muncă au fost din Deva(60), Petroşani(50), Hunedoara (45), Călan(33), Vulcan(23), Brad(19), Haţeg(14) şi Orăştie(13). Cele mai puţine oferte de locuri de muncă au fost în Simeria(9) şi Lupeni (4). Cei mai mulţi participanţi la Bursă au fost în Deva (183), urmată de Călan(121), Hunedoara (110), Petroşani (110), Brad(78), Orăştie( 60), Lupeni (50), Vulcan( 50), Haţeg(33), Simeria (20). În urma participării la Bursă, hunedorenii care au obţinut un loc de muncă au fost în Hunedoara(30), Deva(27), Călan(18), Brad(15), Vulcan(15), Petroşani(12), Orăştie(7), Simeria(5), Lupeni(4), Haţeg(4).

Dezamăgire pentru şomeri

Participanţii la Bursă s-au declarat dezamăgiţi şi descurajaţi de oferta de pe piaţa muncii. Ofertele de muncă prezentate de angajatori nu îi mulţumesc pe şomeri, aceştia şi-ar dori să aibă de unde alege un loc de muncă stabil, salariul să fie dat în funcţie de calificare, competenţe şi asigurarea transportului. Din cauza numărului redus de locuri de muncă, şomerii au renunţat la pretenţii, o parte dintre ei acceptând să lucreze în orice domeniu, fiind dispuşi să facă chiar şi cursuri de recalificare, numai să obţină un loc de muncă.

,,Este prima dată când particip la Bursă şi sunt dezamăgit pentru că locurile de muncă oferite de angajatori sunt foarte puţine. Am încercat să mă angajez în domeniul construcţiilor, dar aici nu fac angajări decât în vânzări. Angajatorii mi-au propus să fac cursuri de recalificare, dar nu mai am vârsta necesară pentru a mă specializa într-un alt domeniu’’ – Ion Seche, 52 ani.

,,Am terminat un master în administraţie publică şi am lucrat în domeniul retail o perioadă de timp, după care am fost în şomaj până de curând. Sunt dezamăgit de ofertele de muncă oferite de angajatori deoarece în domeniul meu nu am găsit nimic’’ – Ion Muntean, 37 ani.

,,Experienţă am acumulat doar în domeniul construcţiilor la amenajări interioare şi exterioare, precum şi ca vopsitor în lemnărie. Sunt dispus să muncesc în orice domeniu pentru un loc de muncă stabil şi mai bine plătit’’ – Ştefan Orehov , 32 ani.

,,Doresc să mă angajez în domeniul construcţiilor deoarece am terminat 8 clase şi nu am nicio calificare. La Bursă au fost oferite puţine posturi pentru cei interesaţi, iar eu nu am fost mulţumit de salariul oferit şi de lipsa asigurării transportului din partea angajatorului’’ – Florin ţanca, 24 ani.

,,Vreau să lucrez ca şi bucătar, acesta este domeniul în care m-am specializat. Astăzi însă nu am găsit nicio ofertă în acest domeniu şi sunt puţin dezamăgit’’ – Ovidiu Panta, 32 ani.

,,Oferta locurilor de muncă este slăbuţă, chiar dacă eu am încercat să mă angajez în orice domeniu. Îmi caut un loc de muncă de aproximativ 2 ani, timp în care am lucrat în domeniul prelucrării lemnului şi ca ajutor de bucătar. Sper ca astfel de evenimente să se organizeze mai des şi numărul locurilor de muncă oferite să fie mai mare’’ – Daniela Dragomir, 23 ani.