glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

Doar 18 la sută promovabilitate. Rezultate dezastruoase la Bac-ul de toamnă, în judeţ

Rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului din acest an sunt extrem de slabe. Dintre 1.631 de elevi care s-au prezentat la examene, doar 290 au reuşit să obţină o notă de trecere. Procentul de promovabilitate este mai mic faţă de anul trecut, doar  17,78 la sută dintre candidaţi obţinând note de promovare.

Absolvenţii clasei a XII –a care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă s-au făcut încă o dată de ruşine. Procentul mic de promovabilitate demonstrează faptul că elevii nu au luat examenul în serios nici la a doua încercare. În cursul zilei de ieri s-au afişat rezultatele Bac-ului în toate cele cinci centre de examinare din judeţ. Potrivit acestora, procentul de promovabilitate a fost de aproximativ 18 la sută. „Pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris 2.033 de elevi, însă doar 1.631 s-au şi prezentat la probe, restul fiind absenţi. Dintre candidaţii care au susţinut examenele, 290 au obţinut o medie de promovare, iar 1.333 de elevi au fost declaraţi nepromovaţi. La nivelul judeţului Hunedoara, procentul de promovabilitate la Bac, înainte de contestaţii, este de 17,78 la sută”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Marta Mate.

Opt eliminaţi şi sute de absenţi

La fel ca în prima sesiune a examenului maturităţii, şi de această dată s-au identificat incidente în timpul probelor. Un număr de opt elevi au fost eliminaţi din examene, deoarece au fost prinşi în timp ce încercau să copieze. Potrivit metodologiei, respectivii elevi nu mai au voie să susţină Bacalaureatul decât după două sesiuni. Totodată, 402 elevi s-au înscris pentru examen, dar nu s-au prezentat, motiv pentru care au fost declaraţi absenţi. Eventualele contestaţii au putut fi depuse ieri, iar în data de 5 septembrie elevii hunedoreni vor afla notele finale.

Liste cu rezultate, dar fără note

Nervi, stres şi nerăbdare în cursul zilei de ieri, în curtea Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Humurzescu” din Deva, unul dintre centrele de examen din judeţ. Conform metodologiei examenului de Bacalaureat, până la ora 12:00 trebuiau afişate rezultatele la toate centrele de examen din ţară. Cu toate acestea, la colegiul devean nu s-a întâmplat acest lucru, deoarece membrii comisiei judeţene au afişat listele cu elevii care au dat examenele, dar fără note. Din această cauză, unii elevi şi părinţi şi-au pierdut răbdarea şi au plecat acasă.

„Am reuşit, în sfârşit, să obţin o medie de promovare. Mi-a ieşit media finală la Bac 6,00 şi mă bucur nespus. Acum îmi doresc să mă înscriu la facultatea de chinetoterapie de la Cluj”, a precizat Siegfried Arnold Aczberger.

„În prima sesiune am picat la matematică, dar acum am luat 6,65. Mă simt mândru de mine că am reuşit să promovez şi mi-aş dori să mă înscriu la facultatea de la Hunedoara”, a menţionat Nicolae Sav.

„Nu am reuşit nici de această dată să promovez. Îmi trebuia nota 5,30 la română ca să obţin o medie de promovare, dar din păcate am luat 4,50. Nu ştiu dacă o să depun contestaţie”, a declarat Alexandru Popa.