glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

DNA, „instrument” de luptă cu adversarii politici. Mareș, „prins cu ocaua mică”

În lupta care deja a început pentru fotoliul de primar al municipiului Deva, se folosesc tot felul de tertipuri pentru ponegrirea adversarilor politici. „Lupta” Direcției Naționale Anticorupție cu adversarii „corupți” este una dintre temele preferate. Un astfel de exemplu s-a produs ieri, atunci când viceprimarul Devei, Răzvan Mareș, a declarat, în conferință de presă, că procurorii au cerut Primăriei, „în mai multe etape”, documente referitoare la mandatul lui Petru Mărginean, ultima solicitare fiind în urmă „cu câteva săptămâni”. În realitate, DNA a cerut o singură dată documente, în luna octombrie a anului trecut.

Totul s-a întâmplat ieri, în cadrul unei conferințe de presă. Întrebat de către un jurnalist dacă este adevărat că DNA verifică activitatea fostului edil Petru Mărginean, Răzvan Mareș a răspuns: „Pot să vă confirm acest lucru. Vă confirm că este adevărat, dar nu pot să vă dau detalii”. Subiectul a născut alte întrebări, cu atât mai mult cu cât jurnaliștii prezenți aveau cunoștință doar de o singură solicitare, cea din luna octombrie a anului trecut, atunci când procurorii DNA au ridicat 15 saci cu documente referitoare la lucrările pe fonduri europene, făcute de trei firme, care s-au desfășurat în municipiul Deva, în anul 2015.

Redăm, mai jos, întrebările jurnaliștilor și răspunsurile viceprimarului:
Reporter: Vreau să îmi confirmați despre acele documente vechi, care știu că au fost trimise sau e vorba despre altele.
R. Mareș: Nu pot să vă spun, decât să vă confirm că Primăria a comunicat tot ceea ce a solicitat DNA.
Rep: I s-a solicitat în două rânduri?
R. Mareș: În mai multe etape.
Rep: Ultima oară, când?
R. Mareș: Cred că acum câteva săptămâni.

Contrazis de colegi

Ieri, după conferința de presă, din pricina faptului că nu am aflat prea multe de la viceprimar, am încercat la edilul Ovidiu Moș. Însă, stupoare, Primăria nu a mai primit nicio solicitare de la DNA, din luna octombrie 2016. „Nici vorbă de așa ceva! Mapa de corespondență trebuie să vină la mine, eu repartizez. Dacă vin să ridice documente, eu le dau direct. Am verificat acum și nici vorbă de așa ceva. Anul trecut au cerut ultimele documente. Ceea ce vorbește (n.r. – Răzvan Mareș), să își asume. Poate o fi fost la el, personal… În primărie, oficial, nu au fost. Credeți-mă!”, a declarat primarul Ovidiu Moș. Același răspuns l-am primit și de la secretarul admnistrației locale. „În luna octombrie a anului trecut a fost singura dată când Direcția Națională Anticorupție a solicitat niște documente. Atât! Atunci!”, spune și secretarul primăriei Deva, Laura Sârbu. Contactat de „Glasul Hunedoarei” și pus în fața răspunsurilor oferite de ceilalți doi oficiali, viceprimarul încearcă să o dreagă: „Au fost solicitate niște documente cu opt luni înainte, când ați scris și voi de ele, și s-a mai cerut o clarificare acum câteva săptămâni. Nu știu, o lună, două, nu știu să zic exact. O clarificare la materialele pe care le-am trimis noi”, a declarat aseară Răzvan Mareș.

Citește și:

15 saci cu documente, trimiși de Primăria Deva la DNA Alba Iulia. Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu, luare și dare de mită, în dosarul „Lucrări pe fonduri europene”

Loading...