glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Distracție pe toate gusturile la Serbările Devei (GALERIE FOTO)

Municipiul de la poalele cetății a prins culoare la finele săptămânii trecute. Devenii au petrecut timp de patru zile, atât la Pădurea Bejan, cât și în Piața Unirii. Nici vremea capricioasă nu i-a ținut în case, câteva mii de locuitori ai municipiului reședință de județ bucurându-se din plin de concertele organizate de municipalitate.

Fie că au admirat zecile de produse tradiționale expuse de diferiți meșteri populari, la Târgul special amenajat pe principala arteră a Devei, sau că au dansat și au cântat alături de Cristina Vasiu, Arhaica, Delia, Compact sau Smiley, devenii s-au simțit bine într-unul din cele mai animate weekenduri din acest an!

Vineri seara, în jur de 2.000 de persoane s-au bucurat de prestațiile live oferite de Trafic, Tempo, Arhaica, dar și de mai cunoscutele Cristina Vasiu și Delia Matache. De altfel, punctul culminant al serii a fost momentul în care cea din urmă a urcat pe scenă, alături de trupa ei. Solista a oferit un show de zile mari, în care piesele ei cele mai cunoscute au fost reinterpretate și fredonate de toți cei prezenți la spectacol.

Deși dominată de ploaie, ziua de sâmbătă a continuat în aceeași linie. Devenii au umplut Piața Unirii și s-au încălzit la recitalurile oferite de Compact și Smiley, ale căror momente au fost savurate din plin, timp de mai bine de două ore!

În ultima zi de petrecere, locuitorii oraşului care au gustat adrenalina au vizitat Aeroclubul Deva în cadrul „Zilei Porţilor Deschise”, unde au putut urmări, printre altele, câteva zboruri de prezentare. Parada portului popular a avut loc după-amiaza, pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Unirii, după care a urmat un spectacol folcloric de zile mari. Mariana Deac, Bogdan Toma sau Stana Stepanescu, ansamblurile „Șoimușana”  și „Doina Timișului”, acompaniate de taraful „Silvana” au urcat pe scenă, pentru ca serbările din acest an să se încheie, aproape de miezul nopții, cu un foc de artificii şi proiecţii de lasere.

Vezi și

Close