glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Distracție pe pârtie. „Carnavalul Zăpezii” la Straja și „Ziua Mondială a Zăpezii” în Parâng

Iubitorii sportului alb au ocazia să ia parte, în acest weekend, la unul dintre cele mai mari şi importante evenimente de iarnă din judeţul Hunedoara. Este vorba despre „Carnavalul Zăpezii”, eveniment care va avea loc în stațiunea montană Straja. Totodată, sfârșitul de săptămână aduce un eveniment în premieră în stațiunea turistică Parâng, și anume „Ziua Mondială a Zăpezii”.

Turiștii care vor merge în următoarele două luni în stațiunea montană Straja, vor avea parte, în fiecare sfârșit de săptămână, de concursuri organizate de administrația publică locală și de operatorii de turism din stațiune. Distracția începe chiar duminică, 21 ianuarie 2018, când se va organiza o nouă ediție a Carnavalului Zăpezii. Cei care vor participa la acest eveniment și se vor costuma, vor avea parte și de o reducere de 30 la sută la transportul pe cablu, respectiv 30 la sută la lecțiile oferite de Școala de schi și snowboard Straja. Muzica și distracția vor fi asigurate de organizatori. Calendarul evenimentelor festive din acest sezon de iarnă, care vor avea loc în stațiunea Straja este următorul: 21 ianuarie (Carnavalul Zăpezii); 27 ianuarie (Cupa Tabere Straja şi Winter Tour 2018); 5-10 februarie (Festivalul Oamenilor de Zăpadă); 17 februarie (Cupa Baloo); 2-4 martie (Sunete de munte – festival de muzică cu participarea unor DJ de renume); 3 martie (Cupa Comexim); 16-18 martie (Cupa Veteranilor). Acestor evenimente li se vor mai adăuga și altele, respectiv o serie de competiții de schi, carnavaluri, concerte etc. organizate de operatorii de turism din stațiune.

Ziua Mondială a Zăpezii la Parâng

Şcoala de Schi Parâng cu sprijinul Primăriei municipiului Petroșani organizează, în premieră, Ziua Mondială a Zăpezii, în stațiunea turistică Parâng. În cadrul evenimentului, copiii cu vârstele cuprinse între 4 şi 14 ani se vor putea bucura de lecţii gratuite de schi şi snowboard, dar şi de un carnaval şi karaoke. Potrivit edilului șef al Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, municipalitatea oferă acces gratuit copiilor la instalațiile de transport pe cablu. În plus, administrația locală pregătește pârtiile astfel ca turiștii care urcă la schi să găsească pârtiile în condiții perfecte. „Stratul de zăpadă nou depus în stațiune măsoară peste 60 de centimetri. Sunt prognozate ninsori și în zilele următoare, un motiv în plus pentru a alege Stațiunea Parâng. Cabanele sunt pregătite, la fel și instalațiile de transport administrate de Primăria Petroșani”, informează Centrul de Informare Turistică Petroșani.

Vezi și

Close