glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Distracţie medievală la Castelul Corvinilor şi trei zile de distracţie la Haţeg

În acest sfârşit de săptămână hunedorenii au ocazia să se distreze ca în epoca medievală la Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar cei care doresc să rămână în prezent au parte de muzică, dans şi voie bună în cadrul „Zilelor oraşului Haţeg” şi al Festivalului cultural artistic „Haţegana”. Tinerii care vor să petreacă până în zori o pot face alături de Dj Dark, Shidance şi Violet în Clubul Tarabostes.

“Vara medievală” la Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara va fi locul de desfăşurare a primei ediţii a “Verii medievale” în perioada 24 – 26 august. Evenimentul va avea ca principali protagonişti domniţe şi cavaleri costumaţi ca în Evul Mediu. Toate evenimentele găzduite vor avea un puternic iz medieval, parade, concursuri, vernisaje sau petreceri vor anima în acest sfârşit de săptămână Castelul Corvinilor din Hunedoara. Pe lângă distracţie şi voie bună, acţiunile au drept scop promovarea turistică a monumentului istoric şi a tradiţiilor şi obiceiurilor de viaţă din epoca medievală. Turiştii participanţi la manifestare se vor putea întrece în concursuri care mai de care mai haioase, cum ar fi alergatul în saci sau cu oul în lingură. De asemenea vor putea lua parte la o demonstraţie de şoimărit şi la lupta cavalerilor.

Zilele oraşului Haţeg şi Festivalul “Haţegana”

Oraşul Haţeg se va afla timp de trei zile în sărbătoare, în perioada 24-26 august. Autorităţile locale au pregătit un program care include momente culturale, evenimente pentru copii şi tineret, dar şi spectacole de muzică populară şi uşoară. Locuitorii din Haţeg şi turiştii de pretutindeni vor putea cunoaşte istoria ţării Haţegului prin intermediul simpozionului “ţara Haţegului în izvoarele istoriei”. Muzică pe toate gusturile, expoziţii de pictură şi sculptură, un târg al meşterilor populari sunt acţiunile care vor înviora în acest sfârşit de săptămână oraşul Haţeg. Pe scena în aer liber vor fi organizate spectacole de muzică populară pe care le vor susţine, printre alţii Traian Jurchelea, Lele Crăciunescu, Mariana Deac sau Ciprian Roman. Dar nici muzica uşoară nu va lipsi din program, vor concerta artişti îndrăgiţi ai scenei muzicale româneşti ca Elly White, Alin Văduva sau Carol Aflat, dar şi două formaţii din străinătate, Daggu Project din Germania şi Bon Jovi Revival din Slovacia.

Dj Dark, Shidance şi Violet, la Tarabostes

Tinerii hunedoreni care doresc să se distreze şi să danseze îşi pot da întâlnire în Clubul Tarabostes, din Geoagiu Băi, unde va mixa Dj Dark alături de Shidance şi Violet, începând cu ora 22.