glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Discipolii lui Mircia Muntean îşi caută salvarea din barca naufragiată numită PSRO

Consilierii PSRO de la Deva negociază trecerea la alte partide. Orice variantă e posibilă, mai puţin cea în care toţi cei şase aleşi locali să meargă spre acelaşi partid. Asta pentru că ruptura dintre Răzvan Mareş şi Andreea Ciobanu e ireparabilă.

Partidul înfiinţat de Mircea Geoană în încercarea de a reveni cu adevărat în politică a fost ca un meteorit care a strălucit doar la Deva (momentul alegerilor locale din 2016 câştigate de Mircia Muntean, ajuns, între timp, după gratii). Ca orice meteorit intrat în atmosferă, a ars rapid până când a mai rămas doar o bucată de piatră carbonizată, spulberată la impactul cu Terra (momentul alegerilor parlamentare).

Traseiştii au cerut şi obţinut dizolvarea

Din fericire pentru PSD, PNL, USR şi alte partide, PSRO a fost un meteorit pricăjit. Singura „urmă” notabilă lăsată în viaţa politică o reprezintă vreo câţiva primari de comune prin Bacău şi Buzău, plus viceprimarul Devei şi ceilalţi cinci consilieri locali într-o reşedinţă de judeţ în care, de fapt, candidatul Mircia Muntean a însemnat pentru aproape 7.000 de alegători PSRO (punem pariu că jumătate dintre cei care l-au votat în iunie 2016 pe Mircia Muntean nu mai ştiu iniţialele partidului?).

La finele anului trecut, evidenta dispariţie a PSRO la nivel naţional a fost consfinţită printr-o decizie de autodizolvare a partidului, luată la Bucureşti. „Mai erau doar 12 organizaţii cu adevărat active în ţară. Nu s-a participat la alegerile parlamentare şi, oricum, s-ar fi desfiinţat automat partidul dacă lipsea de la două cicluri electorale consecutive. Aşa prevede legea. Ş-atunci s-a luat decizia să se desfiinţeze partidul pentru ca aleşii noştri locali, consilieri locali sau judeţeni, să poată deveni independenţi, apoi să meargă fiecare pe drumul pe care îl doreşte”, spune Răzvan Mareş, primul şi ultimul preşedinte al organizaţiei PSRO din judeţul Hunedoara.

Dispută la distanţă pe tema celor „cinci din şase”

Mareş spune că partidele din judeţ îi ofertează pe consilierii PSRO şi exclude o îndreptare a sa spre PNL. Acelaşi Răzvan Mareş care, cu doar câteva luni în urmă, declara sus şi tare: „Fac orice numai să nu câştige PSD-ul alegerile (parţiale – n.red.) la Deva”. „Nu pot să vă dau un răspuns acum spre ce partid vom merge. Deciziile le vom lua după data de 26, când se aşteaptă pronunţarea Tribunalului Bucureşti pe cererea de dizolvare. Cinci dintre noi vom merge, probabil, în aceeaşi direcţie, sau vom forma un grup. Mai puţin Andreea Ciobanu care cred că va merge în altă direcţie. PNL? Asta-i o glumă bună. În campanie unii au tras şi s-au folosit de imaginea noastră şi de forţa grupului nostru şi a lui Mircia Muntean şi alţii, după prima zi au fost… gata, mulţumiţi… dar nu vreau să mai spun nimic. Vedem în 2020 cine a avut dreptate”.

Andreea Ciobanu (cea care ar fi fost preferată de Florin Oancea în locul lui Răzvan Mareş pe postul de viceprimar, apoi exclusă din partid de Mareş după ce PSRO îşi decretase, practic, dizolvarea) este, la rându-i, destul de rezervată în declaraţii. Totuşi, îl atacă indirect pe Răzvan Mareş: „Vom vedea după data de 26 februarie ce decizie se va lua. Se pot schimba foarte multe până atunci. Vom vedea şi câţi consilieri vom merge în aceeaşi direcţie. Toate variantele sunt posibile. Pot să meargă cinci în aceeaşi direcţie şi unul în alta, doar trei într-o parte şi trei într-alta şi aşa mai departe. Oricum, suntem cinci consilieri PSRO de bună credinţă (referire la declaraţia anterioară dată de Mareş – n.red.) şi dorim să ne implicăm în rezolvarea problemelor Devei, pentru că pentru asta am intrat în partid”.

One Comment

  1. Cine??? ANDREEA CIOBANU??? Vai si amar??? Cine nu o stie??? E genul de femeie fara scrupule. Cum ne poate reprezenta o femeie cu de cea mai joasa speta morala? Mare grija, domnule Oancea! Sa nu va bagati pe dracu jn casa, ca si Mares.