Home / Comunitate / Dinozaurii din Țara Hațegului, într-o „excursie” la Galați
Dinozaurii din Țara Hațegului

Dinozaurii din Țara Hațegului, într-o „excursie” la Galați

Timp de două zile, dinozaurul, cunoscut printre turiștii din Țara Hațegului, ca Zalmi, va putea fi admirat și de gălățeni, în cadrul proiectului „La Zăvoi”. Prin acest proiect, la care iau parte și voluntari hunedoreni, se dorește renaturarea unei locații din interiorul Grădinii Botanice din Galați.

O echipă de voluntari de la Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului s-a deplasat la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați împreună cu reconstrucția științifică a unui dinozaur autohton –Zamolxis robustus. Mâine și sâmbătă, acest dinozaur va putea fi studiat de către vizitatorii muzeului. Deplasarea face parte din proiectul „La Zăvoi”, care își propune să renatureze o locație din interiorul Grădinii Botanice din Galați, cu o suprafață totală de 400 de mp. Pentru reproducerea exemplarurului de dinozaur ierbivor, paleoartistul Brian Coolye, din Canada, a început cu câteva schițe, apoi a realizat un mulaj din argilă la scară 1:10, pentru a surprinde cât mai fidel anatomia dinozaurului. Urmează scheletul metalic, care este îmbrăcat în fibră de sticlă. Ulterior, manual a fost reprodusă structura pielii. Paleoartistul, Brian Coolye, a realizat aceste reconstrucții pro bono, urmând ca în perioada următoare să-și recupereze investiția. Zamolxe Robustus a costat în jur de opt mii de euro și este al treilea dinozaur pitic reconstruit artistic și științific, pentru ceea ce se dorește a fi în viitor Muzeul Dinozaurilor din Transilvania.

Despre Ioana CIOANCA

Citește și

Deva - Bloc ANL Bejan 7258

Cu caloriferele reci, de șase zile. Situația oamenilor care locuiesc în blocul ANL 3 este aproape de rezolvare. Greul abia acum începe

Reprezentanții Asociației de Chiriași ai blocului ANL 3, din Deva, au reușit deblocarea situației în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *