glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Din „respect” pentru votul hunedorenilor… Președintele CJ Hunedoara și primarul din Sălașu de Sus pleacă în Parlament

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, s-a hotărât cu privire la funcția pe care o va deține în următorii ani. Acesta va pleca înapoi în Parlamentul României, după ce a câștigat un loc de deputat, la alegerile generale din 11 decembrie 2016. Nistor a fost primul pe lista de deputați a PSD Hunedoara, formațiune a cărei președinte este. Și primarul din Sălașu de Sus, Sorin Marica (PSD), care a obținut mandatul de deputat, va renunța la mandatul său și va pleca la București.

A demisionat din Parlament în vara anului 2016, pentru a se întoarce la deputăție, în iarna aceluiași an. La alegerile locale din iunie, PSD a obținut majoritatea în Consiliul Județean Hunedoara cu ajutorul său, a fost ales președinte al instituției, iar după numai câteva luni, candidează, din nou, pentru un post de deputat. După ce, duminică seara, președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, declara că mai are 15 zile să se hotărască ce face, marți dimineață decizia era luată. Președintele CJ Hunedoara renunță la mandatul de consilier județean și la prima funcție din instituție și pleacă în Parlament. „Nu mai am timp să mă răzgândesc, m-am hotărât și sunt cel care niciodată nu am mințit hunedorenii. Voi pleca în Parlamentul României”, a declarat Laurențiu Nistor, deputat ales PSD și președintele CJ Hunedoara.

Deocamdată, Nistor nu a dorit să răspundă jurnaliștilor la întrebarea „Cine va fi cel propus să îi ia locul de președinte al Consiliului Județean?”. Surse din rândul partidului spun că sunt vehiculate două nume, cel al lui Mircea Bobora – actualul vicepreședinte al CJ Hunedoara – și cel al lui Daniel Andronache, fost director al Minvest.

Doi primari PSD, parlamentari aleși. Unul pleacă, celălalt nu e hotărât

Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, și Sorin Marica, edilul din comuna Sălașu de Sus, au obținut și ei mandatele de parlamentar. Primul a fost ales senator, iar cel de-al doilea deputat. Ambii au mai fost în Parlamentul României și, pare-se, unul dintre ei este hotărât să se întoarcă. Este vorba despre Sorin Marica, care declara luni că dacă va obține la redistribuire mandatul de deputat, va merge în Parlament. Nu la fel de hotărât este Cristian Resmeriță, primarul din Lupeni, care a obținut mandatul de senator, acesta fiind primul pe lista PSD. „Dacă eram sigur astăzi, vă spuneam, cum a zis domnul președinte. Deocamdată, mai am timp să mă gândesc”, a declarat Cristian Resmeriță.

În cazul în care cei doi vor merge în Parlament, în localitățile în care aceștia sunt edili se vor face din nou alegeri.

Tags