glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Dilemă în Primăria Hunedoara: o fi sau n-o fi legal? Consilierii locali au fost nevoiţi ieri să respingă un proiect de hotărâre pentru că două şefe de din instituţie nu s-au pus de acord

Trecerea bunurilor rezultate din proiectul prin care a fost modernizată o jumătate din Policlinica din Hunedoara, din inventarul Primăriei în cel al spitalului mai are de aşteptat. Asta din cauză că directorul economic al Primăriei Hunedoara, Anişoara Popa, a fost contrazisă de şefa biroului de proiecte cu finanţare europeană, Liliana Lascău, chiar în şedinţa de Consiliu Local în care s-a pus problema transferului.

Problema a fost sesizată de fostul manager al Spitalului Municipal Hunedoara, Nicuşor Ştefan, care a arătat că transferul din inventarul Primăriei în cel al unităţii spitaliceşti ar putea crea probleme, deoarece este vorba despre bunuri (în special aparatură medicală) achiziţionate cu bani europeni (prin intermediul unui proiect în valoare totală de peste 1 milion de euro). „Din câte ştiu eu, vreme de cinci ani, aceste bunuri trebuie păstrate în inventarul beneficiarului, iar beneficiar al proiectului este Primăria Hunedoara”, a arătat Ştefan.

Directorul economic al Primăriei Hunedoara, Anişoara Popa, a susţinut însă că transferul se poate face, dat fiind faptul că spitalul este o instituţie subordonată Primăriei. În plus, la fel s-ar fi procedat şi în cazul altor proiecte europene câştigate de Primăria Hunedoarei. Şefa biroului de proiecte cu finanţare europeană, Liliana Lascău a declarat însă că, verbal, de la ADR Vest (autoritatea cu care s-a contractat proiectul european) i s-a comunicat că bunurile trebuie să rămână în gestiunea Primăriei.

Nevoit să-şi ceară scuze

Situaţia a reprezentat o premieră în istoria recentă a şedinţelor de Consiliu Local Hunedoara. „Un astfel de dialog între angajaţi ai Primăriei Hunedoara, în şedinţa de Consiliu Local n-ar trebui să mai aibă loc. E prima dată când văd doi angajaţi discutând în contradictoriu în şedinţă şi, sper, e şi ultima dată. Îmi cer eu scuze în faţa Consiliului Local” a punctat primarul Dan Bobouţanu.

Până la urmă, s-a convenit ca, până la clarificarea definitivă a situaţiei, transferul oficial echipamentelor medicale de la Policlinică să mai aştepte. Consilierul local Nicuşor Ştefan a declarat că respectivele dotări sunt folosite, încă din primăvară, şi nicidecum nu ar sta degeaba, cum se afirma într-un comunicat relativ recent al Primăriei Hunedoara.

Tags