glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Dializa de la Hunedoara a început ieri să funcţioneze

Staţia de dializă nou înfiinţată la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a deservit ieri primul pacient cronic, după ce a fost prezentată oficial la începutul lunii trecute.

La momentul „inaugurării”, conducerea spitalului şi primarul oraşului şi-au atras critici, pentru că au prezentat public investiţia, dar aceasta nu putea deservi decât pacienţi din spital. „N-a fost nevoie să fie folosită de pacienţi internaţi în spital, de atunci şi până acum. A fost, oarecum, o omisiune de comunicare atunci. A fost, practic, vorba de finalizarea investiţiei în sine. Legea ne obligă ca, în termen de cinci zile de la finalizarea unei staţii de dializă, să chemăm pentru verificări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, lucru pe care am omis să-l precizăm la acel moment, iar de aici au apărut neînţelegeri. CJAS Hunedoara a venit, apoi a făcut propunerea de includere în programul naţional de dializă a staţiei de la spitalul nostru către Casa Naţională. Paşii legali pentru încheierea unui contract cu CJAS Hunedoara au mai durat un pic, dar ne bucurăm că am reuşit să finalizăm demersul”, spune managerul Spitalului din Hunedoara, Radu Budae.
Pentru început, staţia nou înfiinţată la Hunedoara va deservi 11 pacienţi. În Hunedoara există aproximativ 30 de persoane care au nevoie de dializă, însă reprezentanţii spitalului spun că vor încerca să majoreze capacitatea unităţii nou-înfiinţate astfel încât numărul pacienţilor care fac acum naveta la Deva pentru această procedură medicală să fie diminuat la maximum.

Puteți citi și:

Se reia serviciul de dializă la Hunedoara

Vezi și

Close