glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Dezvoltarea personală, o necesitate a vremurilor moderne. Academia Femeilor, ideea revoluţionară a unei devence

Câte dintre dumneavoastră ştiţi că există o academie destinată femeilor şi este condusă chiar de o deveancă? În anul 2011, Florina Oneţiu începe o serie de evenimente şi workshop-¬uri proprii pentru dezvoltare personală dedicată femeilor, punând bazele unui proiect inovativ, „Academia Femeilor”, ce se inaugurează în anul 2012.

Prin toate acţiunile sale, Florina Oneţiu şi-¬a urmat potenţialul de comunicator ajutând cu precădere oamenii din jur şi generând schimbare, inovaţie şi progres în toate mediile în care a activat. Trăind într-¬un mediu orientat către o viaţă sănătoasă şi creativă în care a experimentat diverse pasiuni, deveanca a învăţat de mică calea către arta comunicării şi dăruirii. Prezentă la ce-a de-a noua ediţie a Clubului FEMINA, desfăşurată în 17 martie la Brad, Florina Oneţiu a vorbit despre ce înseamnă să fii femeie şi cum i-a venit ideea să facă un proiect destinat femeilor. ,,Pornind de la ideea că femeile nu se pricep la matematică, politică ori multe alte domenii, m-am gândit să dăruiesc ceva femeilor. Fiecare dintre noi avem un potenţial pe care putem să îl valorificăm. Este important să ne folosim aceste daruri şi să le dăm mai departe, iar Academia Femeilor asta îşi propune. Eram în liceu, la Decebal, când mi-a venit ideea să fac ceva pentru femei. După ani am reuşit să fac acest lucru”, povesteşte Florentina Oneţiu.

Ca de la femeie la femeie

Academia Femeilor este o organizaţie constituită dintr-un grup de femei cu experienţe vaste în domenii de activitate specifice şi create pentru a îndeplini nevoile actuale ale femeilor pe domenii ca: sănătate şi wellness, familie şi relaţie, evoluţie personală, dezvoltare profesională, casă, frumuseţe, comunicare şi responsabilitate socială. Academia Femeilor vine în întâmpinarea acestor nevoi fundamentale prin crearea unor workshop-uri de învăţare şi dezvoltare pentru evoluţia constantă şi obţinerea rezultatelor dorite în domeniile vizate de fiecare. La Academia Femeilor participă femei lectori, traineri, speakeri, psihologi şi femei de afaceri cu notorietate şi experienţă în domeniul lor de activitate care împărtăşesc, ajută şi învaţă femeile să îşi clădească o viaţă mai bună. Principiile Academiei Femeilor promovează valorile feminine consacrate pe care femeile actuale şi autentice sunt invitate să le respecte, asume şi să le împărtăşească mai departe altor femei pentru ca viaţa acestora să fie mai bună.

Definiţii ale femeii

Femeia este o mâncare pentru zei, gătită de diavoli – William Shakespeare
Femeia este muzica rătăcită în carne – Emil Cioran
Femeia este lucrarea de diplomă a lui Dumnezeu la examenul de estetică – Vasile Ghica
Femeia este fanta care se deschide în zona vizibilului pentru a lăsa extraordinarul să pătrundă în lume – Gabriel Liiceanu
Femeia e forţa motrice a vieţii. Bărbatul e doar cheia de contact – Valeriu Butulescu
O femeie frumoasă place ochilor, o femeie bună place inimii. Prima este o comoară, a doua este un tezaur – Napoleon Bonaparte
Femeia este o greşeală acceptabilă a naturii – John Milton
Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese – Oscar Wilde
Femeile sunt lipiciul care ţine lumea noastră de zi cu zi la un loc – Anna Quindlen

Topul femeilor de success

Fie că sunt politicieni de succes, actriţe, fotomodele, activiste pentru drepturile omului sau jurnaliste recunoscute internaţional, femeile au un lucru în comun: sunt puternice şi influente. Iată cele mai puternice 10 femei din lume, devenite celebre pentru realizările şi averile impresionante pe care le-au adunat în timp. Pe locul 1 este Angelina Jolie cu o avere de aproximativ 120 de milioane de dolari, urmată de Hillary Clinton şi Michele Obama. Pe locurile 4 şi 5 se află două femei preşedinte: Dilma Rousseff, aleasă preşedinte a Braziliei şi Sonia Gandhi, aleasă preşedinte al Partidului Congresul Naţional Indian în anul 2010. Cu o avere de 2,7 miliarde de dolari, Oprah Winfrey este a şasea cea mai de success femeie din lume. Angela Merkel, aflată pe locul şapte în top, este şi una dintre cele mai de succes femei din lume. Cu toate astea, Merkel are un punct sensibil: cumpărăturile. Christiane Amanpour este, probabil, cea mai cunoscută jurnalistă din lume. Din anul 2010, emisiunea pe teme politice „This Week” pe care o prezintă la postul de ştiri ABC este în topul emisiunilor de gen şi ia adus jurnalistei venituri uriaşe.
Regina Rania a Iordaniei şi supermodelul de talie mondială, Gisele Bundchen, completează topul femeilor de success cu venituri considerabile.