Home / Actualitate / Dezbatere fără concluzii, pentru Mintia, la Bucureşti
SECUND Cristian Istoc 7627

Dezbatere fără concluzii, pentru Mintia, la Bucureşti

Liderii sindicali din cadrul Termocentralei Mintia şi directorii CEH au fost puşi pe drumuri aproape degeaba, ieri, spre Capitală. Dezbaterea pe tema ajutorului SIEG pentru Mintia nici măcar nu s-a apropiat de vreo concluzie.

Marţi, la Deva, ministrul energiei, Toma Petcu, anunţa că miercuri, la Bucureşti, urma să se desfăşoare o „amplă dezbatere” pe tema viitorului Termocentralei Mintia. Mai precis, subiectul discuţiilor este numărul grupurilor energetice de la Mintia pentru care să fie solicitată Comisiei Europene aprobarea unui ajutor de stat. Ministrul de resort a lipsit de la discuţii. La fel s-a întâmplat şi cu şefii ANRE şi cei ai Consiliului Concurenţei (instituţii fără al căror gir ajutorul de stat nu se poate acorda). „N-am prea avut cu cine să discutăm, din moment ce ANRE şi Consiliul Concurenţei a fost reprezentat de persoane pe care nu le-am mai văzut niciodată. E nevoie să discutăm cu şefii acestor instituţii. În rest, nicio concluzie: pare-se că Ministerul Energiei merge înainte cu varianta de SIEG în care să fie inclus un singur grup de la Mintia, noi cerem în continuare să fie incluse patru grupuri. Aşteptăm discuţia de astăzi cu premierul Tudose şi vom vedea care sunt paşii următori”, declară Cristian Iştoc (foto), liderul Sindicatului „Solidaritatea”.

Tot marţi, Toma Petcu spunea că, înainte de a se dezbate forma ajutorului de stat pentru Mintia e absolută nevoie ca Transelectrica să comunice clar de ce capacitate minimă funcţională e nevoie la Mintia pentru a se asigura echilibrul sistemului energetic în zona de Nord- Vest a ţării. Iştoc spune că Transelectrica nu a comunicat, până acum, un punct de vedere în acest sens.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Deva - Primaria 2314

Curtea de Conturi ne dă dreptate în afacerea „Ornamentele de Crăciun”. Prejudicii și abateri financiare de peste 23 de milioane de lei, în 2016, la Primăria Deva

Curtea de Conturi a României a publicat raportul cu privire la activitatea financiară a administraților …

2 comments

  1. Transelectrica a comunicat punctul lor de vedere in anul 2016 prin studiul efectuat si inaintat la minister.
    Daca nu au revenit cu o reevaluare/actualizare inseamna ca isi mentin analiza si propunerile din studiu.

  2. Cat de greu este sa pricepetti ca in mintea lor sunteti morti ? Le e pur si simplu groaza sa va declare in fata ca piata electricitatii asa cum au construit-o ei este asimetrica si va va elimina in concurenta cu Hidroelectrica . Discursurile despre MIX-ul energetic sunt simple vorbe pe care nici ei nu le intelg. Daca nu atacati principiile pietii energiei SUNTETI PIERDUTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *