glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Devenii, chemați la sociolog în urma unui sondaj electoral. Doar pentru Răzvan Mareș, președintele PSRO Hunedoara, întâlnirea de vineri s-a anulat

În urma unui sondaj electoral, cu întrebări clare despre candidatul pe care l-ar vota, devenii care au spus că ar pune ștampila de vot pe numele lui Mircia Muntean au fost invitați, inițial, sâmbătă, la o întâlnire cu psihologul. Asta a pățit și Răzvan Mareș, președintele PSRO, care a devoalat totul în presă, la conferința susținută joia trecută. Numai că, după ce materialele au apărut în mass-media, întâlnirea a fost mutată vineri, psihologul s-a transformat în sociolog, iar, subit, Răzvan Mareș a primit un mesaj în care i se spunea că totul a fost anulat.

În realitate, însă, întâlnirea de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” a avut loc vineri, la ora 16:30. Dar, mesajul primit de Răzvan Mareș, președintele PSRO Hunedoara, spunea că: „Ne cerem scuze, dar întâlnirea de mâine (n.r. vineri), de la 16:30, s-a anulat. Vă vom contacta cu următoarea ocazie”. „Inițial, m-a sunat o persoană care a spus că întâlnirea a fost devansată de sâmbătă pentru vineri, iar apoi am primit mesajul acesta. Am avut surpriza să vin, totuși, și să văd că doar pentru mine s-a anulat. De fapt, întâlnirea s-a ținut. Ciudat este că majoritatea celor care se aflau pe listă erau oameni care au spus că vor vota cu PSRO, adică susținători ai lui Mircia Muntean”, a declarat Răzvan Mareș, președinte PSRO Hunedoara.

Întrebați fiind despre ce s-a discutat, surprizele s-au ținut lanț. Un domn a spus că „despre Mircia Muntean”, dar nu a dorit să ofere mai multe detalii. O deveancă însă a povestit totul. „Sincer vă spun, toți care am fost acolo, sau 99,99% dintre noi, toți am vota cu Mircia Muntean. A fost o spălare pe creiere subtilă. Ne-au arătat câteva poze serioase cu domnul Petru Mărginean, poze cu domnul Oancea, despre care au amintit episodul cu șoferul care a mers la examen în locul său, și poze cu Mircia Muntean, expus în mod sarcastic. I-au pus pe toți în balanță. Eu cred că ei au vrut să vadă, dintre toți oamenii, câți și cum vor vota. M-au întrebat ce părere am despre PNL, ce părere am de lucrurile bune care s-au făcut de către PNL”, a declarat la ieșirea din sală o deveancă. Firma care a organizat această dezbatare sociologică se numește Rating Pol Consultanță SRL București, aparține lui Cristian Andrei, și se laudă pe site-ul propriu că este agenția acreditată de PNL și USL, în 2011, pentru realizarea sondajelor pentru selecția candidaților.

Evenimentul nu a fost publicat la avizierul Centrului Cultural „Drăgan Muntean”

Oamenii au intrat în sală doar după ce un angajat al firmei a verificat dacă numele lor se află pe lista întocmită de agenți, pe stradă, la sondajul electoral. Devenii au fost ținuți două ore în sala de protocol a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, iar de la ora 18:30 a intrat o altă tură. Un semn de întrebare pentru cei prezenți a fost faptul că evenimentul nu a fost publicat la avizierul Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Contactat de „Glasul Hunedoarei”, managerul instituției a declarat că: „Noi nu avem nicio atribuție legată de organizarea evenimentului, dar putem, conform regulamentului, să organizăm spații unor firme particulare. Atenție, deci hai să nu dezinformăm și să pompăm electoral toate chestiile astea. Acel avizier este un avizier de uz intern. Este pentru adminstratoră, pentru femeia de serviciu, nu este pentru public, nefiind evenimente publice. Programul acela se pune, de obicei, la avizier, lunea, pentru evenimentele care se știu de lunea. Sala a fost reținută, de principiu joia, urmând să se facă contractul dacă firma respectivă va dori. Au venit și am semnat contractul vineri, la ora 14. Pentru că vinerea este zi scurtă, pur și simplu, administratora a omis să mai treacă acolo, mai ales că este un avizier pentru uz intern. (…) Eu nu știu ce a fost acolo, electorală, neelectorală (n.r. întâlnirea)… au venit și au închiriat o sală. Eu nu le pun condiții: domne’, dumneata ce faci acolo? Eu pot să închiriez săli. Firma a plătit 200 de lei pentru sala de protocol. Au închiriat vineri, de la ora 15 la ora 20, și sâmbătă de la ora 09 la ora 12. Vineri seara, pentru că firma respectivă s-a considerat lezată în modul în care oamenii au avut acces, ni s-a comunicat telefonic că își suspendă activitățile de sâmbătă”, a declarat Alexandru Gruian, managerul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

12837663_780781032053308_1098892573_o rating pol

Tags