glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Deveanul Tudor Mihăescu-Duţă e vicecampion naţional şcolar la şah

După ce anul trecut Clubul de Şah Deva a avut-o pe Iris Antal campioană naţională şcolară la numai şase ani, anul acesta un alt foarte tânăr şahist devean a fost la un pas să repete performanţa ei. Tudor Mihăescu-Duţă a devenit vicecampion la şah clasic la ediţia din 2018 a Campionatului Naţional Şcolar de Şah care s-a desfăşurat la Olăneşti – Râmnicu Vâlcea în perioada 10 – 11 februarie.

Clubul de Şah Deva a aliniat la startul competiţiei – care s-a desfăşurat pe grupe de vârstă şi a cuprins întreceri la categoriile şah clasic, şah rapid, blitz şi dezlegări – patru sportivi, pe Tudor Mihăescu-Duţă (la U-7 ani), Ionică Lupşe (la U-9 ani), Vlad Mihăescu-Duţă şi Tudor Stănescu (la U-11 ani).

Două clasări pe podium şi încă un rezultat bun

Pe lângă locul 2 la şah clasic – obţinut după ce a terminat cu acelaşi punctaj cu ocupantul locului 1, departajarea făcându-se pe criteriul coeficientului Buchholz – Tudor Mihăescu-Duţă s-a mai clasat pe locul 3 în concursul de şah rapid la categoria lui de vârstă U-7 ani.

Şi Tudor Stănescu a avut un parcurs foarte bun, mai ales dacă ţinem cont că a fost extrem de dificil, partidele jucate de el desfăşurându-se la primele mese. “Tedi” Stănescu a terminat la final pe locul 9, cu un plus în jocul său la acest turneu.

„Rezultatele obţinute de sportivii noştri au fost foarte bune, ei reuşind să se impună şi să evolueze permanent la primele mese ale competiţiei. Rezultatul lui Tudor Mihăescu este unul extrem de valoros pentru noi, el fiind format şi antrenat la Clubul de Sah Deva. Proiectul nostru de promovare a şahului în Deva începe, iată, să dea roade şi pe plan naţional. Aş aminti, spre exemplu, că la grupa lui Tudor, în primii zece clasaţi au fost nouă şahişti de la opt cluburi diferite din Bucureşti, Deva fiind clasată pe locul 2 la egalitate de puncte cu locul 1, departajare realizându-se la coeficienţi. Le mulţumim celor patru sportivi care au reprezentat Deva, prezenta lor acesta competiţie naţională şi rezultatele obţinute au venit la răsplată a muncii depuse de ei”, a declarat Cosmin Tătăruş, preşedintele Clubului de Şah Deva şi antrenor în cadrul clubului.

Sâmbătă e următorul concurs pentru micii şahişti

Aşa cum au promis încă de la prima ediţie organizatorii, adică Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria şi Clubul de Şah Deva, şi în acest an se va desfăşura la Simeria “Cupa Mărţişor”, concursul open de şah rapid ajuns la a doua ediţie. Turneul va avea loc sâmbătă, 17 februarie, la Clubul Smart din Simeria, începând cu ora 16 (şedinţa tehnică are loc la ora 15.30).

Competiţia este structurat pe două turnee, Open A şi Open B. Openul A este destinat atât seniorilor cât şi juniorilor, se va juca în sistem elveţian pe parcursul a cinci runde, cu timpul de joc 15 minute/ jucător. Openul B este exclusiv pentru copiii sub 10 ani nelegitimaţi, se joacă tot în sistem elveţian, cinci runde, fără timp de joc (în caz că se depăşeşte timpul estimat pentru partidă se va folosi ceasul cu timpul de 3 minute/ jucător).

Nu sunt taxe de participare, iar arbitrajul va fi asigurat de Iuliu Hegedus şi Daniel Lungu. Primele trei locuri de la Openul A şi de la Openul B vor primii premii din partea organizatorilor, la fel ca şi primul clasat la categoriile de vârstă U-8 (la A şi B), U-10 şi U-12 ani.

Informaţii suplimentare şi înscrieri: Albu Anca – tel. 0737.013.820 / ancaalbu@yahoo.com şi Tătăruş Cosmin – tel. 0727.541.342 / tatarusdaniel@yahoo.com