glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Deva, un adevărat VeloCity pe gheață. Reprezentanții Primăriei municipiului reşedinţă de județ dau răspunsuri în doi peri (GALERIE FOTO)

Pistele de bicicliști din municipiul Deva s-au transformat în adevărate derdelușuri. De trei zile, nimeni nu a venit să le curețe, iar stratul de zăpadă înghețată face să nu îți mai dai seama că în acel loc, sub el, se aflau piste de bicicliști. Doar indicatoarele puse pe marginea drumului aduc aminte că, acolo, s-au aflat odată niște trasee pentru bikeri.

VeloCity, pe gheață. Proiectul cu care se mândrea edilul Petru Mărginean a înghețat. La propriu! Pistele de bicicliști din Deva sunt astăzi adevărate patinoare, iar nimeni nu le curăță. Bicicliștii sunt nemulțumiți, dar spun că se așteptau la așa ceva. „Eram sigur că asta o să se întâmple. Până în urmă cu câteva zile, chiar dacă era frig, mergeam cu bicicleta, dar acum nu mai e nicio șansă. Poate doar cu patine (n.r. râde)”, ne-a spus Alexandru Draia, din Deva. Ieri, reporterii „Glasul Hunedoarei” au încercat să afle de la Primărie niște răspunsuri la următoarele întrebări: „În responsabilitatea cui revine sarcina de a le curăța? De ce nu au fost curățate? Când vor fi curățate, pentru că bicicliștii nu pot circula pe zăpadă? Mă interesează, pentru a da răspunsuri cât mai corecte și documentate, și dacă au fost aplicate sancțiuni de către Poliția Locală Deva celor responsabili de curățarea pistelor de bicicliști”. Răspunsul a venit după câteva ore. „Salubrizarea trotuarelor intră în cadrul contractului de concesiune a serviciului de salubrizare, încheiat cu SC Salubritatea SA Deva. În funcție de necesități, Primăria Municipiului Deva va lansa comanda pentru curățarea trotuarelor în zonele unde nu există spații de locuit sau sedii ale agenților economici. În privința eventualelor sancțiunilor, vă comunicăm să contactați purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Deva”, susțin reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Deva.

Răspunsuri în doi peri oferite de purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva

Pentru că răspunsul oferit pe e-mail de Primăria Deva nu lămurea unele situații, ba chiar inducea ideea că agenții economici ar fi cei care ar trebui să curețe pistele de bicicliști, am încercat să aflăm mai multe de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu. În aceste situații sunt pistele de bicicliști de pe bulevardul Decebal și Iuliu Maniu. Răspunsul reprezentantului Primăriei nu mai are nevoie de niciun comentariu. „Ți-am răspuns la întrebare. Ți-am pus răspunsul la întrebare pe mail. (…) Am dat răspunsul în scris, nu vorbim la telefon. Am dat răspunsul în scris, este foarte clar. Deci, ăla este răspunsul pe care l-am trimis pe mail. Este foarte clar. (…) (n.r. – i se reamintește că a fost întrebată de pistele de bicicliști). Exact, despre pistele de bicicliști. Pista este pe trotuar. Ți-am dat răspunsul în scris. Dacă mai dorești și alte detalii, scrie. Ți-am dat răspunsul în scris, repet!”, ne-a spus Mona Voinescu, telefonic, convorbire care a fost înregistrată. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Deva, „nu a fost aplicată nicio sancțiune contravențională, deoarece nu au fost sesizări în acest sens și, drept urmare, nu s-au aplicat sancțiuni”.