glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Deva – Hunedoara, derby de ultimă oră al fotbalului din judeţ

La sfârşitul acestei săptămâni urmează se se joace partida dintre CNS Cetate Deva şi FC Hunedoara, din cadrul Ligii a treia a fotbalului autohton, seria a patra.

Desigur, poate că acest meci nu spune mare lucru celor care au prins “pe timpuri” întâlnirile dintre Corvinul şi Jiul din Divizia A, însă trebuie să ţină cont că aceasta e realitatea economică actuală a judeţului, nici Combinatul de la Hunedoara şi nici minele din Valea Jiului nu mai sunt forţa economică din anii ’70 – ’80, iar sponsorii privaţi nu se înghesuie, cu rarele şi cunoscutele excepţii, să finanţeze activitatea sportivă.

O nouă rivalitate

Odată cu promovarea în sezonul trecut a lui Cetate Deva în liga a treia, alături de FC Hunedoara, au apărut şi premisele unei noi rivalităţi în fotbalul hunedorean. Cu Jiul Petroşani şi Aurul Brad, ca să numim doar două dintre echipele de mare tradiţie, undeva prin liga a patra şi departe de rezultatele din trecut, trebuie căutate alte puncte de sprijin şi de reper. Noul Centru de Excelenţă de la Deva, lansat luna aceasta cu sprijinul Federaţiei, mai are până va începe să lanseze talente în fotbalul mare, astfel încât rămâne să ne concentrăm, cel puţin pe moment, pe disputa dintre FC Hunedoara şi Cetate Deva.

Două echipe care joacă fotbal

Ca unul care am văzut la lucru ambele reprezentante hunedorene din liga a treia, pot afirma cu certitudine un lucru: ambele echipe au ca numitor comun dorinţa de a juca fotbal. Conduse de pe bancă de doi antrenori tineri, Mircea Alic şi Marius Sârbu, ambii proveniţi de pe plan local şi ambii cu o filosofie sportivă care exclude antijocul, şi FC Hunedoara şi Cetate Deva au loturi cu media de vârstă scăzută. Aceasta deoarece au în componenţă mai mulţi jucători la vârsta junioratului, nu pentru că regulamentul cere prezenţa în teren a minim trei dintre ei, ci pentru că acesta este şi unul dintre obiectivele enunţate de ambele cluburi, anume de a promova jucători tineri.

Referitor la stilul lor de joc, acesta seamănă foarte mult: cele două echipe joacă deschis, ofensiv, la construcţie, “pun mingea jos” cum se spune. Cu alte cuvinte, la meciul direct microbiştii se pot aştepta la un spectacol agreabil. Nu va fi Real – Barcelona sau Liverpool – Manchester, dar iubitorii fotbalului vor şti să aprecieze şi ceea ce poate oferi Deva – Hunedoara, noul derby al judeţului.

Tags

One Comment