glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

DEVA: Amenzi în valoare de 1.500 de lei, în piețele din municipiu

Un număr de 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei au aplicat poliţiştii locali din Deva, în doar două zile, pentru nerespectarea legislaţiei privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. Totodată, organele de control au emis aproximativ 70 de sancțiuni contravenționale pentru circulația pe drumurile publice și pentru deranjarea liniștii publice.

Poliţiştii locali din Compartimentul Activitate comercială împreună cu reprezentanţi ai Registrului Agricol au efectuat, în zilele de 20 şi 21 septembrie 2016, mai multe acţiuni de verificare şi control în pieţele agroalimentare din municipiu. Conform reprezentanților Poliției Locale Deva, au fost verificaţi 85 de producători agricoli şi 60 de persoane juridice. În urma controalelor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. Totodată, la Biroul Monitorizare video şi trafic au fost înregistrate, în săptămânile trecute, 78 de cazuri (dintre care, 8 sesizate telefonic) de parcare neregulamentară sau ocupare abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi. În plus, Poliţia Locală Deva a aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Sute de elevi vor fi informați despre efectele drogurilor

Un număr de 600 de elevi din clasele a VII-a din unităţile de învăţământ din municipiul Deva, împreună cu 300 de părinţi ai acestora şi 50 de profesori participă, în perioada 15 septembrie 2016–15 iulie 2017, la un proiect intitulat „Hai, în echipa mea!”. Proiectul are ca scop informarea elevilor despre efectele şi riscurile consumului de canabis şi NSP (noi substanţe psihoactive). Totodată, pe parcursul anului şcolar, 80 de elevi din clasele a VII-a vor fi implicaţi în mai multe activităţi de tip sportiv, ca alternative de petrecere a timpului liber. Acțiunile sunt coordonate de Poliţia Locală Deva şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara şi finanţat de Primăria şi Consiliul Local Deva.

Tags