glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Deţinut evadat, în timp ce se afla la cules de afine

Un deţinut în Penitenciarul Bârcea Mare a evadat, ieri la prânz, în timp ce se afla la cules de afine în comuna Beriu, împreună cu alţi „colegi” de-ai săi.

Bărbatul, Sandu-Ioan Stan, în vârstă de 21 de ani, din comuna Lăpugiu de Jos, ispăşea o pedeapsă de patru ani şi nouă luni de închisoare în regim semideschis, pentru comiterea unei infracţiuni de furt calificat. Acesta se afla ieri în jurul orei 13:40, împreună cu alţi deţinuţi, la punctul de lucru situat pe raza comunei Beriu, la cules de afine. Bărbatul a profitat se pare de un moment de neatenţie al gardianului care supraveghea echipa de muncitori şi s-a făcut nevăzut. Imediat după ce a observat că deţinutul lipseşte, angajatul penitenciarului a dat alarma. „Deţinutul a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. În vederea capturării deţinutului, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice, în cooperare cu echipele de căutare formate din personalul penitenciarului şi jandarmi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Semnalmentele tânărului evadat

Sandu-Ioan Stan (foto) a fost încarcerat anul trecut, în data de 7 iunie, şi a ispăşit până acum un an şi două luni de închisoare din pedeapsa la care a fost condamnat. El are 1,62 metri înălţime, ochi căprui, constituţie atletică, păr negru. În momentul în care a evadat, purta un tricou crem, blue-jeans şi o bluză de trening. Persoanele care pot furniza informaţii utile depistării bărbatului sunt rugate că apeleze de urgenţă Poliţia la numărul unic 112.

 „Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului". – Inspector Florin Berar purtător de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare