glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Destinaţiile externe preferate de hunedoreni: Gyula, Dubai şi Egipt

Numărul hunedorenilor care au ales să își petreacă noaptea dintre ani în altă țară a crescut considerabil, sau cel puțin asta susțin consultanții de turism din județ. Cele mai solicitate și apreciate destinații pentru Revelion sunt stațiunile balneoclimaterice din Ungaria, dar și Dubaiul și Egiptul.

Cu toate că ţara noastră are destinaţii turistice atrăgătoare pentru oricine doreşte să aibă un concediu reuşit, indiferent că este programat vara sau iarna, mulţi hunedoreni preferă să-şi petreacă vacanţa peste hotare. Şi cum tuturor ne este dor de vară, foarte mulţi hunedoreni au ales să meargă la „băi” în noaptea de Revelion. „Pentru Revelion cele mai multe solicitări le-am avut pentru stațiunile balneoclimaterice din Ungaria, de la Gyula mai exact. Prețul unui sejur de patru nopți , la un hotel de 4 stele din Gyula cu masă, cazare, spa, petrecere de Revelion și aquaparc incluse a fost de 400 de euro pentru o persoană. Acest pachet turistic a fost cel mai bine vândut și, de asemenea, am avut multe solicitări și pentru Băile Felix. În general pentru această perioadă a anului oamenii aleg să meargă în destinații exotice (Dubai sau Egipt unde am avut de asemenea foarte multe solicitări) sau la băi și de aceea optează pentru stațiunile balneoclimaterice. Totodată, la mare căutare pentru Revelion au fost pachetele turistice și circuitele în Bulgaria (Bansko), Viena, Budapesta, Praga sau chiar pe Valea Prahovei”, spune Ramona Lazăr, operator al agenţiei Nexus Travel din Deva.

Per ansamblu, anul acesta cererea de oferte pentru minivacanța de Revelion a crescut foarte mult față de anul trecut. „Am avut mai multe solicitări și am vândut mult mai multe pachete turistice pentru Revelion decât anul trecut. Oamenii preferă să-și petreacă noaptea dintre ani în alte destinații decât cele din județ sau chiar și din țară pentru simplul motiv că este mai ieftin și au parte de noi experiențe și trăiri. În plus, avem foarte mulți clienți care nu se uită la bani când vine vorba de Revelion sau de o vacanță relaxantă”, a adăugat Ramona Lazăr.