glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Deranjați de afișele cu Moloț și Mărginean, după doi ani. Reprezentanții Partidului Noua Republică au protestat faţă de „proastele obiceiuri electorale din România”

„Pledăm pentru civilizație”. Asta au susținut, în stradă, reprezentanții Partidului Noua Republică, mai exact candidatul formațiunii la alegerile europarlamentare – Andrei Rosetti și Horațiu Năznean – președintele interimar al filialei județene a partidului.

Protestul a fost organizat, ieri dimineață, în fața unei clădiri din Deva pe care erau amplasate două afișe electorale cu Mircea Moloț și Petru Mărginean.

Au simțit nevoia corectitudinii

Afișe care zac pe clădirea respectivă din anul 2012, mai exact de la ultimele alegeri locale, le-au sărit în ochi candidatului și președintelui Partidului Noua Republică Hunedoara. De ce acum? Fiindcă astăzi suntem în ajunul primei noastre participări ca partid într-o confruntare electorală. Este momentul să invităm clasa politică la competiţii electorale civilizate. Facem această invitaţie în mod simbolic în acest loc unde există materiale publicitare cu conţinut electoral, montate în campania electorală din 2012”, precizează reprezentanții partidului într-un comunicat de presă.

Solicitări pentru lista locurilor de afișaj

Reprezentanții Partidului Noua Republică susțin că au solicitat primăriilor din județ lista locurilor în care pot fi amplasate afișe sau bannere electorale. Unele administrații locale aveau deja stabilite locațiile, altele aveau lansat în dezbatere publică un regulament privind publicitatea stradală. După ce Primăria Deva a publicat lista locurilor destinate afișajului electoral, candidatul la alegerile europarlamentare s-a declarat nemulțumit. În calitate de om de cultură cu pregătire în domeniul vizual aş spune că speram ca administraţia oraşului să dedice panouri pentru afişaj diferite de cele care sunt folosite îndeobşte pentru promovarea unor evenimente culturale, sociale etc. Lista publicată cuprinde în mare măsură aceste locuri de afişaj. Este ca şi cum ai presupune că un oraş îşi suspendă activitatea culturală, civică pe durata unei perioade electorale, când printr-o astfel de decizie se schimbă statutul legal al locurilor de afişaj”, a declarat candidatul Partidului Noua Republică la europarlamentare, Andrei Rosetti.

Poliția Locală, sesizată în timpul protestului

Protestatarii au sesizat telephonic Poliţia locală, care are competenţa să rezolve problemele afişajului ilegal din Deva. Am fost sesizați telefonic, în jurul orei 9:40, iar o echipă s-a deplasat în zonă pentru verificări. S-a pus în vedere înlăturarea acelor afișe, angajații SPIGM fiind cei care vor trebui să le dea jos”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Deva, Gabriela Voronca.

„Prezenţa acestor materiale timp de doi ani aici nu este un lucru normal. Dacă un antreprenor privat vrea să beneficieze de un astfel de canal de publicitate, el plăteşte taxe către proprietari şi către administraţie”, Horațiu Năznean, președinte al partidului Noua Republică

Loading...