glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Denisa Golgotă şi Anamaria Gherghel au fost desemnate sportivele anului 2016

Întocmirea clasamentelor celor mai buni sportivi hunedoreni pentru anul 2016 a avut loc la vineri, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara. În condiţii de totală transparenţă, în prezenţa reprezentanţilor presei sportive şi procedând conform criteriilor de acordare a punctelor în competiţiile oficiale naţionale şi internaţionale, au fost stabiliţi premianţii sezonului trecut.

Cu menţiunea necesară că în clasamentul pentru disciplinele neolimpice mai pot interveni schimbări de la locul 4 în jos (nu şi pe podium, unde ordinea este clară), din cauza faptului că mai sunt încă Federaţii care nu au trimis la Ministerul Tineretului şi Sportului toate rezultatele oficiale pentru omologare, să spunem că Denisa Golgotă la discipline olimpice şi Anamaria Gherghel la cele neolimpice şi-au adjudecat primul loc în ierarhiile respective fără mari emoţii, graţie rezultatelor cu care şi-au depăşit clar toţi contracandidaţii.

Un atlet „strecurat” printre gimnaste

Partea leului din clasamentul disciplinelor olimpice şi-au tăiat-o, conform aşteptărilor, gimnastele de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva. Devencele au alcătuit integral lotul naţional de junioare care a reprezentat România la Europene, unde au mai spălat ceva din onoarea gimnasticii noastre, revenind cu medalii. Iată, pe scurt, rezultatele mai importante ale premianţilor din 2016.

 1. Denisa Golgotă – CNS Cetate Deva, gimnastică artistică

Campioană europeană la sol, vicecampioană la sărituri şi bronz cu echipa la Europenele de junioare, locul 1 la sărituri şi locul 2 cu Cetate la Campionatul Naţional de Senioare, locul 1 la sărituri şi locul 2 la sol la cel de Junioare.

 1. Bogdan Şitoianu – CNS Cetate Deva, atletism

Campion naţional la săritura în lungime atât la juniori I cât şi la juniori II, medaliat cu bronz la Europenele de juniori şi la Campionatul Balcanic de juniori, vicecampion naţional la triplusalt şi la juniori I şi la juniori II.

 1. Ioana Crişan – CNS Cetate Deva, gimnastică artistică

Bronz cu România la Europene, vicecampioană naţională la paralele şi bârnă şi bronz la individual compus şi sărituri – rezultate rezultate la junioare, vicecampioană naţională la individual compus, sărituri şi cu echipa şi bronz la sol la senioare.

 1. Olivia Cîmpian – CNS Cetate Deva, gimnastică artistică

Patru titluri – individual compus, paralele, bârnă şi sol – şi un argint la sărituri la Naţionalele de junioare, plus bronzul cu echipa la Europene. O accidentare nefericită a privat-o de două prezenţe în finalele pe aparate la Berna şi de participarea la CN de Senioare.

 1. Carmen Ghiciuc – CNS Cetate Deva, gimnastică artistică

Bronz cu echipa la Europenele de junioare, argint cu echipa la Naţionalele de senioare, bronz la paralele la Naţionalele de junioare.

 1. Mihaela Chiss – SC Municipal Deva, judo 44 kg

Campioană naţională la cadete U-18 şi junioare U-21, un loc 1 şi un loc 2 în Cupa Europei la cadete şi un loc 3 în Cupa Europei la juniori, loc 3 la Naţionalele U-23 pe echipe.

 1. Răzvan Marcu – SC Municipal Deva, tir cu arcul

Locul 1 la Campionatul Naţional indoor şi locul 1 la individual şi la echipe mixt la Campionatul Naţional outdoor.

 1. Alisia Botnaru – CNS Cetate Deva, gimnastică artistică

Locul 3 cu echipa la Campionatele Europene de junioare.

 1. Denisa Fodor – CNS Cetate Deva, lupte libere

Locul 1 la Naţionalele de juniori II şi la echipe juniori I şi juniori II, la Republicanele de juniori I şi II, locul 3 la Balcaniadă la juniori I şi pe echipe.

 1. Raluca Mera – CSŞ Hunedoara, înot

Locul 1 la 100 m spate la Campionatele Naţionale atât la juniori cât şi la tineret.

Comexim la neolimpici – ca şi Cetate la olimpici

La fel ca gimnastele la disciplinele olimpice, cei de la fotbal-tenis domină clasamentul celor neolimpice, chiar mai categoric prin prisma primelor şapte locuri ocupate de reprezentanţii Clubului Sportiv Comexim R Lupeni.

 1. Anamaria Gherghel – CS Comexim R Lupeni, fotbal-tenis

Cinci titluri mondiale, la simplu, dublu şi triplu senioare, dublu şi triplu mixt seniori, campioană naţională la simplu, dublu, triplu şi pe echipe, locul 1 în Cupa României pe echipe.

 1. Ana Maria Rizescu – CS Comexim R Lupeni, fotbal-tenis

Locul 1 la Mondiale la dublu şi triplu senioare şi triplu mixt seniori, campioană naţională la campioană naţională la dublu, triplu şi pe echipe, locul 1 în Cupa României pe echipe.

 1. Mariana Lică – CS Comexim R Lupeni, fotbal-tenis

Locul 1 la triplu senioare la Mondiale, campioană mondială la dublu mixt şi triplu mixt tineret U-21, campioană naţională la dublu, triplu şi echipe senioare şi la dublu şi triplu jumiori, Cupa României pe echipe la senioare şi la juniori.

 1. David Lică – CS Comexim R Lupeni, fotbal-tenis

Triplu campion mondial la simplu, dublu şi triplu juniori, campion naţional la simplu, dublu, triplu şi pe echipe atât la juniori I cât şi la juniori II, Cupa României la echipe juniori I şi II.

 1. Darius Pufu – CS Comexim R Lupeni, fotbal-tenis

Loc 1 la simplu, dublu şi triplu juniori la Mondiale, campion naţional la simplu, dublu, triplu şi pe echipe la juniori I şi juniori II, Cupa României la echipe juniori I şi II.

 1. Letiţia Bivolaru – CS Comexim R Lupeni, fotbal-tenis

Locul 1 la triplu senioare la Mondial, campioană naţională la dublu, triplu şi pe echipe senioare, Cupa României la echipe senioare.

 1. Daniel Popovici – CS Comexim R Lupeni, fotbal-tenis

Loc 1 la dublu şi triplu juniori la Mondiale, campion naţional la dublu, triplu şi pe echipe la juniori I, Cupa României pe echipe la juniori I.

 1. Andrei Dobrescu – Elite Center Hunedoara, karate shotokan WSF, 68 kg

Locul 1 la Campionatele Mondiale de juniori în proba de kumite.

 1. Andra Kovaci – CS Cristal Haţeg, taekwon-do ITF

Locurile 1 şi 3 la Campionatul Mondial, locul 2 la Cupa Europei, locurile 1, 2 şi 3 la Campionatul Naţional.

 1. Andreea Polifronie – SM Jiul Petroşani, karate shito ryu

Argint cu echipa de juniori în proba de kumite la Campionatele Europene.

 1. Dan Robert Alexandru – AS Fuji Vulcan, wushu 52 kg

Argint la juniori la Campionatele Europene.

În încheiere, să menţionăm că, la fel ca orice încercare de ierarhizare de acest gen a reprezentanţilor mai multor ramuri sportive (deşi în cazul de faţă s-a procedat conform sistemului de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive din competiţiile oficiale naţionale şi internaţionale stabilit de către Ministerul Tineretului şi Sportului), este perfect posibil ca aceste clasamente să nu întrunească „adeziunea unanimă” a sportivilor, antrenorilor sau a iubitorilor de sport, care sunt de altfel liberi să îşi întocmească propriile ierarhii…

Clasamentul sportivilor hunedoreni la discipline olimpice:

 1. Denisa Golgotă
 2. Bogdan Şitoianu
 3. Ioana Crişan
 4. Olivia Cîmpian
 5. Carmen Ghiciuc
 6. Mihaela Chiss
 7. Răzvan Marcu
 8. Alisia Botnaru
 9. Denisa Fodor
 10. Raluca Mera

Clasamentul sportivilor hunedoreni la discipline neolimpice:

 1. Anamaria Gherghel
 2. Ana Maria Rizescu
 3. Mariana Lică
 4. David Lică
 5. Darius Pufu
 6. Letiţia Bivolaru
 7. Daniel Popovici
 8. Andrei Dobrescu
 9. Andra Kovaci
 10. Andreea Polifronie
 11. Dan Robert Alexandru
Tags