glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Demeter a demisionat de la conducerea PSD Deva

Ioan Demeter a renunţat la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Deva a PSD. Decizia a fost anunţată la ultima şedinţă a Biroului Permanent al organizaţiei şi vine ca urmare a unei ordonanţe de urgenţă adoptată prin care managerilor de spitale le este, de acum, interzis să ocupe funcţii de „conducere, administrare sau control” în cadrul vreunui partid politic.

Ioan Demeter poate rămâne, astfel, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva dar şi consilier local în reşedinţa de judeţ. „Nu comentez ordonanţa în cauză, cei care au decis, presupun că au cântărit bine. Eu n-am făcut decât să mă conformez şi să respect legea. Am optat să-mi văd mai departe de meseria de medic şi de tot ce ţine de această meserie. Eu nu m-am făcut cunoscut ca preşedinte de organizaţie a unui partid, ci ca medic. Cel puţin aşa presupun”, a declarat Demeter.

Intotero – interimar

Biroul Permanent al Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara a numit-o drept preşedinte interimar pe Natalia Intotero. „Asta este legea şi trebuie să o respectăm. Guvernul tehnocrat a dat acea ordonanţă care seamănă oarecum cu cea referitoare la directorii de şcoli: directorii de şcoli nu au voie să ocupe funcţii politice, dar inspectorilor şcolari li se permite acest lucru. Voi asigura interimatul la conducerea organizaţiei Deva până la organizarea de alegeri pentru desemnarea unui nou preşedinte. Nu pot să spun acum dacă voi candida sau nu şi eu la acele alegeri”, declară deputatul PSD Natalia Intotero.

„Nu mai vrem politică de partid în spitale”

Ordonanţa de urgenţă care a modificat considerabil condiţiile impuse managerilor de spitale din sistemul public de sănătate a fost aprobată de Guvern pe 16 noiembrie, anul acesta, şi a fost rezultatul unei iniţiative a ministrului Vlad Voiculescu. „Nu mai vrem politică de partid în spitale. E motivul pentru care managerii de spitale nu mai pot deţine funcţii de conducere, administrare sau control în cadrul niciunui partid politic. Nu dorim spitale conduse în funcţie de interese politice. Am avut asta în destule cazuri în ultimii 25 de ani, în toată ţara, şi, după cum ştim, şefii partidelor politice se tratează în general în străinătate pentru afecţiuni mai puţin complexe”, a declarat Vlad Voiculescu, pe 16 noiembrie, ziua adoptării ordonanţei.

Aceeaşi ordonanţă elimină condiţia ca managerii de spital să fie neapărat profesori universitari sau medici primari, dar le interzice rudelor managerilor de spitale să ocupe funcţii de conducere în aceleaşi unităţi, sau în serviciile de ambulanţă conexe.

Tags