Home / Actualitate / Demagogie de campanie. Controalele ordonate de ministrul Transporturilor pe autostradă nu au avut loc, în formula cerută
Ştefan Ioniţă (cu vestă, în centrul imaginii) a zis ca şeful (Felix Stroe – în dreapta imaginii), dar n-a mai venit pe şantierul autostrăzii
Ştefan Ioniţă (cu vestă, în centrul imaginii) a zis ca şeful (Felix Stroe – în dreapta imaginii), dar n-a mai venit pe şantierul autostrăzii

Demagogie de campanie. Controalele ordonate de ministrul Transporturilor pe autostradă nu au avut loc, în formula cerută

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a cerut şefului CNAIR, Ştefan Ioniţă, să vină şi să inspecteze personal, o dată pe săptămână, stadiul lucrărilor la autostrada Lugoj – Deva. Ioniţă n-a venit. Nici nu se poate atât de des, spun surse din cadrul CNAIR, confirmând astfel că „ordinul” lui Stroe a fost dat, doar aşa, de ochii lumii.

„Ordinul” lui Felix Stroe a fost dat pe 24 octombrie, anul acesta, când ministrul Transporturilor a venit la Deva pentru a-l susţine, de fapt, pe candidatul PSD, Petru Mărginean, la alegerile parţiale, dar a făcut şi o scurtă vizită pe traseul autostrăzii Lugoj Deva.

Să dea bine la TV

Mai precis, solicitarea a fost făcută (în faţa camerelor de filmat) când a venit vorba despre stadiul lotului 3 al autostrăzii amintite, lot pe care progresul fizic efectiv al lucrărilor de anul acesta, până la momentul vizitei, era de doar 2-3 la sută. Felix Stroe a spus, adresându-i-se lui Ştefan Ioniţă, şeful CNAIR: „Domnu’ director general, pe acest şantier, anul acesta nu avem realizat nici măcar două procente. Nu trebuie să ne rugăm de antreprenor, că-l plătim pe antreprenor. Împreună cu antreprenorul să stabiliţi un grafic de lucrări pe zile, iar dumneavoastră săptămânal să vă deplasaţi aici şi să faceţi dumneavoastră personal o analiză la faţa locului a stadiului lucrărilor, astfel încât să nu depăşim 31 mai 2018. Şi aplicaţi-i domnului antreprenor toate măsurile legale de „stimulare” care sunt prevăzute în contractul de lucrări. Că nu ne rugăm de nimeni”.

Ştefan Ioniţă a răspuns: „Aşa vom face domnule ministru. Vom aplica toate măsurile contractuale şi vom reanaliza toate penalităţile care se pot aplica pe acest contract astfel încât să-nţeleagă. Nu este o măsură pe care noi ne-o dorim, dar în asemenea momente trebuie aplicată cu fermitate”.

Apoi ministrul a continuat: „Nu ne-o dorim, dar cetăţenii aşteaptă de la noi să circule civilizat. De la noi, nu de la ei. Ţin foarte mult la şedinţa de comandament pe care o faceţi săptămânal. Şi dacă tot o faceţi pentru dânşii, o faceţi pentru toţi. O dată-n lună am să vin eu (pe şantier – n.red.)”.

Misiune imposibilă

Directorul CNAIR, Ştefan Ioniţă, n-a mai ajuns deloc pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva în ultimele două săptămâni. Şi nici nu va reuşi să ajungă săptămânal, aşa cum i-a cerut ministrul. De fapt, de monitorizarea lucrărilor la autostradă se ocupă, în paralel, o echipă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara dar şi reprezentanţi ai Unităţii de Implementare a Proiectului din cadrul CNAIR. Sursele noastre din cadrul companiei spun că monitorizarea are loc, iar ritmul verificărilor săptămânale în teren fusese stabilit încă de pe vremea ex-ministrului Răzvan Cuc. Aceleaşi surse, pe lângă faptul că au confirmat că Ştefan Ioniţă n-a mai venit pe şantierul autostrăzii, precizează că respectarea „ordinului” dat de Felix Stroe e imposibilă. În lipsa lui Ştefan Ioniţă, mai nimeni nu semnează aproape niciun act. Mai mult, şi directorii adjuncţi delegaţi să-l înlocuiască atunci când e plecat prin ţară sunt, la rândul lor, coordonatori ai altor proiecte de investiţii.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

SECUND FOTO MARE Lucrare expusa la Hunedoara

Hunedoara își redescoperă rădăcinile. Matia Corvin în Castel, Ioan de Hunedoara la Primărie

După vernisarea tabloului ce-l înfățișează pe Matia Corvin în Sala de Aur a Castelului Huniazilor, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *