glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Debut nefericit pentru juniorii Mureşului

Juniorii B ai Mureşului Deva au debutat cu stângul în play-off-ul seriei a VII-a a Campionatului Naţional. Lipsiţi de aportul a trei dintre cei mai importanţi jucători, convocaţi la echipa mare, elevii lui Gabi Constantin au pierdut cu 6-0 pe terenul celor de la Liberty Salonta. De un start mai fericit au avut parte juniorii A (17-18 ani) de sub cetate , care au trecut cu 5-2 de FC Hunedoara în play-out.

Fără Medrea, Bedea şi Vasiu, la care s-a apelat pentru jocul echipei mari cu Luceafărul Oradea, tinerii „alb-roşii” n-au avut prea multe şanse în deplasarea din Bihor, în faţa unui adversar şi aşa cu mult mai valoros. Mureşul a cedat cu 6-0 şi reîntoarce în judeţul din vest, mâine, când va evolua în faţa celor de la FC Bihor. Primul joc „acasă” va fi, duminică, împotriva celor de la CSM Şcolar Reşiţa. „Din lipsă de soluţii, trei jucători de la grupa 1995, Bedea, Vasiu şi Medrea, au fost reţinuţi la echipa mare pentru jocul cu Luceafărul, astfel că ne-am prezentat cu mulţi copii născuţi în 1996. Acest lucru, coroborat cu valoarea ridicată a adversarilor a făcut să pierdem la scor. Aşteptăm să se reglementeze lucurile la prima echipă şi sper că, având toţi jucătorii la dispoziţie, vom face faţă rigorilor din play-off”, a spus antrenorul Gabi Constantin. Cu dreptul au păşit colegii mai mari, de la juniori A, jucătorii lui Dan Ardelean învingând, în play-out, cu 5-2, pe „Michael Klein”, FC Hunedoara, graţie reuşitelor lui Buda (2), Petraru (2) şi Lukacs. Fotbaliştii născuţi în 1993 vor intra din nou la joc, sâmbătă, pe terenul Luceafărului Oradea.

Finalul săptămânii a adus şi începutul turneului final al „Cupei Danone-Gheorghe Hagi” (copii născuţi în 2000) care s-a desfăşurat pe terenul sintetic „Ştiinţa” din Petroşani. În prima etapă învingătoarea au ieşit Real Sport Deva, care a trecut cu 3-0 de Jiul Petroşani şi „U” Petroşani care a dispus de FC Hunedoara cu 6-2. Micii jiulişti s-au revanşat în prima rundă a Turneului Final al juniorilor E, unde au câştigat cu 7-0 în faţa Primaverei Deva, în vreme ce Minerul Lupeni şi CFR Simeria au remizat 2-2. Tot cu o victorie s-au ales şi puştii de pe Cerna care au învins cu 4-2 Realsport Deva.