glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

De Ziua Pământului, elevii au făcut „cursuri” de educație ecologică

Comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au fost profesori de educație ecologică. Aceștia i-au învățat, în joacă, pe elevii clasei a III-a a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva despre importanța protejării mediului înconjurător. Acțiunea a fost organizată cu ocazia „Zilei Pământului”.

DSCN0418Tematica acțiunii a fost „Limitarea poluării cu materiale plastice și dezvoltarea abilităților de viață ecologică la generațiile tinere” și se înscrie în seria de acțiuni pe care instituția le realizează în baza parteneriatului educațional „Respect Natura”. Acțiunea s-a desfășurat în Parcul Central al Municipiului Deva. „Copiii s-au organizat în grupuri și au realizat postere și fluturași cu tema Ziua Pământului. Aceste materiale au conținut mesaje încurajatoare privind colectarea materialelor plastice, stoparea poluării, încurajarea reciclării și interzicerea abandonării de deșeuri. De asemenea, o altă activitate a fost realizarea și prezentarea unui videoclip de două minute, în care să fie intervievată o persoană oarecare, întâlnită în Parcul Central Deva, având ca subiect Ziua Pământului și protecția mediului”, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Hunedoara. Activitățile au fost jurizate de comisarii instituției, iar toți participanții au primit premii simbolice, constând în semne de carte pictate și inscripționate cu „Ziua Pământului”.

Garda Națională de Mediu va continua actiunile de educație ecologică cu elevi din județul Hunedoara, în scopul conștientizării problemelor mediului înconjurator.