glasul-hd.ro Web analytics

Sport

De trei ori bronz în capitală

Karateka hunedorean Eric Şoş s-a întors cu trei medalii de bronz, la trei categorii diferite, de la recent încheiatele Campionate Naţionale de Karate WKF-interstiluri, ce s-au desfăşurat la Bucureşti.

Hunedoreanul, care are dublă legitimare la CS Farul Constanţa şi CS Elite Center Hunedoara şi-a mai adăugat în palmares alte trei medalii de bronz pe care le-a obţinut în probele de kata individual (n.red. – lupta cu un adversar imaginar) de la juniori (16-17 ani), în proba de kata individual la tineret (16-20 ani) şi în proba de kumite individual la aceeaşi categorie a juniorilor, la +76 de kilograme. „N-a fost deloc o competiţie uşoară pentru că s-au reunit toate vârfurile celor patru stiluri ce se practică în România, însă sunt mulţumit de rezultatele pe care le-am obţinut şi sper să continui forma bună de acum”, a spus Eric Şoş. Sportivul clubului de pe Cerna a fost anul acesta, la un pas de podiumul european, după ce s-a clasat al patrulea la kata individual juniori şi al cincilea la kumite individual +75 de kilograme la Campionatele Europene de Shotokan din Istanbul, Turcia.
Eric se antrenează în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara sub îndrumarea antrenorului Ilie Zanfir – 2 DAN şi este unul din cei mai prestigioşi sportivi ai judeţului.