glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

De sărbători, pompierii au stins incendii la „foc continuu”

Pompierii hunedoreni nu au avut deloc sărbători liniștite, dacă au avut ghinionul să lucreze în perioada revelionului. Aceștia au fost chemați să intervină la 12 incendii, dar, din fericire, niciunul dintre ele nu s-a soldat cu victime.

Au fost trei zile de foc pentru pompierii hunedoreni. La propriu. Echipajele de salvare au acționat, rând pe rând, în întreg județul, pentru a stinge incendii. La Petroșani, un incendiu la o anexă gospodărească din lemn amenința să cuprindă o casă, dar pompierii au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă. Tot în Petroșani, un echipaj de pompieri a intervenit la stingerea unui incendiu produs la o anexă. Arderea generată, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric a distrus obiecte de mobilier și de uz casnic. Dar acesta nu a fost ultimul incendiu din Valea Jiului. „Un echipaj de pompieri al Gărzii Lupeni a intervenit, în localitate pe strada Viitorului, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei centrale termice de apartament. În incendiu a ars parțial coșul de fum al centralei. Incendiul a fost cauzat, se pare, de focul deschis în spații deschise”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. Pompierii s-au luptat cu focul și în zona Hațegului. „Două echipaje de pompieri ale Detașamentului Hunedoara și Gărzii Râu de Mori, sprijinite de pompierii volutari ai orașului Hațeg au intervenit în Hațeg, strada Râul Mare, la un incendiu izbucnit la o casă părăsită. Pompierii, ajunși în timp util la locul incendiului generat, se pare, de fumatul în locuri neprotejate corespunzător, au reușit izolarea arderii la acoperișul construit din lemn cu o suprafață de 50 mp”, a mai spus purtătorul  de cuvânt al ISU Hunedoara. La Coroiești, un alt incendiu, izbucnit de data aceasta la o cabană din lemn, a fost stins înainte de a se extinde.

În Deva și Hunedoara, au luat foc două apartamente

Două echipaje ale Detașamentelor Deva și Hunedoara au acționat pentru stingerea a două incendii produse în apartamente situate pe aleea Crișului, din Deva, și strada Viorele, din Hunedoara. Intervenția promptă a pompierilor a dus la izolarea incendiilor doar la câteva piese de mobilier și materiale textile. Arderile au fost generate de cabluri electrice neizolate corespunzător sau cu izolația deteriorată. Detașamentul de Pompieri Deva a mai intervenit în Simeria, pe strada Streiului, la un incendiu la un panou electric, iar pompierii Detașamentului Hunedoara au mai acționat pentru stingerea a trei incendii izbucnite la ghene de gunoi și pe un teren viran.

Tags