glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

De săptămâna viitoare se închide podul de la Șoimuș. Ruta oficială de ocolire e doar pe autostradă

Compania Națională de Administrare a Infrastucturii Rutiere anunță că, începând de luni, 13 noiembrie, podul de peste Mureș de la Șoimuș va fi închis. Situația va dura până luni, 20 noiembrie.

Măsura este necesară din cauză că lucrările de reabilitare a podului, derulate mai ales pe parcursul anului 2015, nu au putut fi terminate în proporție de 100 la sută. Podul este inclus în proiectul de reabilitare a DN 76 Deva – Brad.

”lucrările de reabilitare a Podului Șoimuș, DN76, km 0+000 – km 0+600, constau în refacerea căii rutiere, înlocuire rosturi (unde este cazul), verificări la parapetul pietonal, la aparatele de reazem, la culee și reparații la pilele podului. Execuția lucrărilor presupune închiderea traficului rutier pentru toate categoriile de autovehicule în perioada 13 – 20.11.2017.

Pe durata execuției lucrărilor rutele alternative vor fi:

 Ø  Pentru sensul de deplasare Arad – București și retur – circulația se va desfășura pe DN 7, până la km 377+520, la nodul rutier Simeria cu acces la A1, km 353+666;

Ø  Pentru sensul de deplasare Brad – Deva și retur – circulația se va desfășura pe DN 76 până la nodul rutier Șoimuș, intrare A1 km 369+610, până la nodul rutier Simeria, km 353+666, cu ieșire pe DN7, la km 377+520 – DN 7 Deva.

 Sectorul închis va fi marcat cu panouri de presemnalizare care vor indica variantele de ocolire în funcție de destinațiile participanților la trafic. Rugăm participanţii la trafic să respecte semnalizarea temporară a lucrărilor”, se arată în comunicatul CNAIR.

Ruta indicată de drumari este aproape obligatorie pentru camioane. Mașinile de tonaj mediu și mic ar putea folosi, pentru relația Deva – Brad, varianta de ocolire pe DN 7, digul de la Mintia, apoi pe drumul județean spre DN 76 (spre satul Bejan).

Loading...
Tags