glasul-hd.ro Web analytics

Sport

De povestit nepoţilor! (Galerie Foto)

Autobergamo Deva a împins finala campionatului Ligii I în decisiv! Băieţii finanţaţi de Dorin Popa au învins cu 5-2 (2-2), City`Us Târgu Mureş, după un meci care a durat nu mai puţin de 110 minute, timp în care gazdele au trecut de la extaz la agonie şi invers!

Devenii au jucat mai bine de jumătate de oră fără Robert Lupu, eliminat după două cartonaşe galbene, dar au reuşit să gestioneze formidabil finalul de meci, în care au marcat de trei ori, ultimul gol venind când pe parchet erau doar trei jucători de câmp (Ţiglar văzând şi el al doilea „galben”)!

Gazdele au început ca din tun, însă prestaţia cuplului de arbitraj Sorescu-Burtescu i-a readus în joc pe oaspeţi, care au profitat din plin de starea de nervozitate de pe parchet şi din tribună. În actul secund însă, au ratat cât pentru un campionat întreg.

Nervi, scântei, nervi, scântei

Atmosferă sufocantă, la propriu şi la figurat. Gândul că Deva poate avea, după mult timp, o nouă campioană la futsal a umplut Sala Sporturilor, până la refuz. Iar băieţii în alb-vişiniu i-au răsplătit pe cei prezenţi, cu vârf şi îndesat. Cronometrul atinge minutul patru şi are loc prima „explozie”: Moţ împinge cu latul în poartă, o minge venită, de pe stânga, de la Cristi Matei. Calm?! Nicidecum. 60 de secunde mai târziu, Lupu face 2-0, după o fază genială încropită de Robert Matei. În cealaltă jumătate, Iancu scoate tot! Apoi, atenţia cade asupra duo-ului de la cele două margini. Piesele de bază ale Devei văd repede „galbene”, nervii cresc, scânteile sar. Dispare futsalul. Şi timpul se dilată după ce Lupu e trimis, mai repede, în tribună (10). Nimeni nu mai stă jos, nici pe băncile de rezervă, nici în tribună. Exact ceea ce voiau oaspeţii. Se intră-n jocul lor şi în ultimele patru minute se face egal. De două ori, F. Csoma (14, 19), de fiecare dată, la fel. Nu mai vine pauza odată?! Ba da, după fix 50 de minute. 50!

„Explozie” aproape de miezul nopţii

Se respiră greu, se transpiră pe măsură. Şi-n tribună şi pe parchet, cum am stabilit deja. Începe actul secund. Oaspeţii renunţă aproape instantaneu la portar, Al-Ioani preia tricoul negru şi începe încregătura de pase. Incredibil, băieţii în alb şi vişiniu rezistă. Au şi noroc, acelaşi F. Csoma ratează exasperant de mult. Bară de două ori, apoi încă una Gherman. Nu e neapărat asediu, dar nici bine nu e. Deva „respiră” după ocaziile lui Cristi Matei şi Alin Paul, dar trece apoi, din nou, pe călcâie. Oaspeţii trag din toate unghiurile, dar Iancu e imbatabil. Energie pentru linia doi, care joacă admirabil. Timpul trece pe nesimţite. Încă patru minute. Iarăşi patru, ca la început. Mai rezistă băieţii?! Şi Cristi Matei oferă răspunsul cu un şut superb la colţul scurt (36). Delir! Până să ne frecăm la ochi, Deva mai pleacă o dată pe contră şi Alin Paul face 4-2 (38). Aproape că se intră pe teren. Dar mai sunt două minute, enorm în futsal. Ţiglar vede şi el al doilea galben, Gherman trage însă slab şi „Gogu” scoate. Imediat, Moţ prelungeşte o minge spre poarta goală, Al-Ioani nu o mai prinde, se izbeşte de bară şi Autobergamo are 5-3! Mai sunt 30 de secunde, dar oaspeţii nu mai atacă. Mâine, e cu trofeul pe masă. Ne vedem la sală, la ora 18.00!

Casetă tehnică

Autobergamo Deva 5 (2)

V. Iancu (cpt.) – R. Lupu, R. Matei, Cr. Matei, Ad. Moţ, A. Paul, Macingo, Ţiglar, Popescu.

Antrenor: Robert Lupu

City’Us Târgu Mureş 2 (2)

Juverdeanu, Moldovan – Ignat, Gherman, Stoica, Al-Ioani, F. Csoma, A. Csoma, Nicuşan (cpt.), Raymond, Covaci, Olteanu.

Antrenor: Kacso Endre

Au marcat: Ad. Moţ (4, 39), R. Lupu (5), Cr. Matei (36), A. Paul (38) / F. Csoma (15, 22).

Eliminaţi: R. Lupu (10), Ţiglar (39) – ambii pentru cumul de „galbene”.

Arbitri: Septimiu Burtescu (Târgovişte) şi Bogdan Sorescu (Piteşti)

Sala Sporturilor din Deva. Spectatori: 1200.

■ Devenii au beneficiat de aportul a peste 1.200 de suporteri. Printre aceştia şi galeria „Lupilor Albi”, de la echipa de handbal CSM Cetate Deva. „Înarmată” cu tobe, vuvuzele şi trompete, aceasta a dat, în mare, tonul în Sala Sporturilor. Şi oaspeţii au fost susţinuţi de un grup de aproximativ 50 de persoane, însă aceştia s-au făcut cu greu auziţi în vacarmul din Sala Sporturilor.

■ Atât Autobergamo, cât şi City’Us vor avea doi absenţi în meciul decisiv de mâine. La gazde vor lipsi, Robert Lupu şi George Ţiglar, după ce au primit cartonaşe roşii, în vreme ce la vizitatori nu vor putea evolua portarul Mario Juverdeanu şi Ion Ali-Ioani, ambii accidentaţi în jocul de luni. Primul s-a ciocnit de Adrian Moţ, la un contraatac al Devei, în vreme ce al doilea s-a lovit violent de bară, la una din ultimele faze ale meciului, în încercarea de a scoate mingea trimisă de acelaşi Moţ.