glasul-hd.ro Web analytics

Politică

De pe urma parteneriatului cu PSD, UNPR ţinteşte sus: 7 primari, viceprimar la Deva şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean

La nivel central, PSD şi UNPR se pregătesc de negocierea protocolului de alianţă pentru alegerile de anul viitor. Liderul UNPR Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, spune că dacă se va merge pe liste comune la alegerile locale, la fel se va întâmpla şi la alegerile parlamentare din toamna anului viitor.

„Între PSD şi UNPR există un protocol de colaborare valabil până în 2020. Dacă se va decide să mergem pe liste comune la alegerile de anul viitor va trebui ca, în continuare, PSD să sprijine proiectele noastre: primul loc de muncă, a 13-a pensie, impozitarea marilor averi, drept de vot de la 16 ani şi aşa mai departe. În opinia mea, condiţiile de reprezentare pe liste vor trebui să fie conforme cu criterii care să ţină de numărul de membri al fiecărui partid şi de alţi factori. Oricum, noi ne dorim să avem cel puţin 7 primari la următoarele alegeri locale, un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi un viceprimar la Deva. Acestea sunt deja chestiuni discutate la nivel judeţean cu PSD. Avem deja doi primari (Tiberiu Iacob-Ridzi – la Petroşani şi Ioan Vălean la Geoagiu – n.red.), iar, în rest, vom susţine candidaţi UNPR la funcţia de primar oameni capabili să câştige alegerile. Nu pot nominaliza acum. Vom avea un proces de evaluare în partid, urmat de o negociere cu PSD-ul”, a declarat ieri, Haralambie Vochiţoiu, pentru Glasul Hunedoarei.
Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Problema de la Hunedoara

Colaborarea UNPR – PSD la viitoarele alegeri nu va fi lipsită de tensiuni. Ele au apărut deja de săptămâni bune şi s-au manifestat public după ce doi consilieri UNPR (proveniţi din PP-DD) de la Hunedoara au susţinut proiectul primarului Viorel Arion privind transformarea bulevardului Corvin în alee pietonală, contrar dispoziţiilor de partid şi contrar voinţei PSD. Robert Muzsic şi Alexandru Mărginean au susţinut, în decursul mandatului, şi alte iniţiative ale primarului Viorel Arion, ajungând să fie consideraţi drept apropiaţi ai acestuia, cel puţin din punct de vedere politic. Aceiaşi doi consilieri sunt acum evaluaţi de ANI după ce s-a constatat că au fost şi angajaţi ai ECOSID, firmă aflată în subordinea Consiliului Local şi au votat proiecte de hotărâri referitoare la această societate comercială.
Conform ordinului de partid, ei vor trebui să marşeze alături de Dan Bobouţanu, anunţat deja drept candidat PSD pentru Primăria Hunedoara: „Dacă vor să meargă cu altcineva, n-au decât să meargă. Procedura privind excluderea lor încă nu s-a încheiat deci, da, încă vorbim de ei doi ca despre colegi de partid. V-am spus-o şi-o repet: UNPR este un partener loial, iar la Hunedoara partenerul nostru este Dan Bobouţanu”.