glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

De la oameni, pentru oameni. O fundație și o companie oferă sprijin de câte 5.000 de lei pentru victimele furtunii din vestul țării

Un sprijin financiar nerambursabil total de peste 100.000 de euro le va fi acordat familiilor afectate de furtuna de duminică, din județele Arad, Hunedoara sau Timiș, din partea Fundației „Pentru Voi” și a unui lanț de magazine alimentare. Valoare maximă a ajutorului pentru o familie este de 5.000 de lei. Fundația și compania implicate în acest gest umanitar fac un apel și la mediul privat, pentru a veni în sprijinul oamenilor.

deschidere 2Condițiile care trebuie îndeplinite pentru primirea banilor impun ca imobilul afectat să fie în județele Timiș, Arad sau Hunedoara, venitul pe membru de familie să nu depășească 1.000 de lei, iar afectarea imobilului să fie cauzată de furtuna din 17 septembrie. „Valoarea totală a finanțărilor oferite familiilor afectate de această calamitate este de 500 de mii de lei, iar valoarea maximă a unei finanțări acordate pentru o familie este de 5.000 de lei. Familiile din județele Timiș, Arad sau Hunedoara pot accesa finanțarea nerambursabilă până pe 26 septembrie 2017, dacă îndeplinesc câteva condiții de eligibilitate”, anunță un comunicat al fundației. Pentru a accesa finanțarea, aplicanții trebuie să depună la Fundația „Pentru Voi” un dosar care să cuprindă: cerere; copie după cartea de identitate pentru toți membrii familiei din care să rezulte că au domiciliul sau reședința la imobilul pentru care se solicită sprijin financiar; copie după Contractul de vânzare-cumpărare sau extras de carte funciară valabil ori copie după contract de închiriere; declarație pe proprie răspundere privitor la componența familiei și veniturile acestora, însoțită de: adeverință de venituri pentru salariați, cupon de pensie etc; poze cu imobilul afectat din care să rezulte gravitatea avarierii.

Cel puțin o poză trebuie să fie făcută astfel încât să se poată identifica imobilul și vecinii, iar celelalte instantanee trebuie să prezinte în detaliu stricăciunile produse și care trebuie reparate. De asemenea, pentru imobilele din comune este necesară o adeverință de la o autoritate publică (primărie, poliție) privind faptul că avaria a fost produsă la furtuna din 17.09.2017, precum și suma solicitată pentru reparație, cu o motivare a estimării.

Apel la solidaritate

Pot depune aplicații și familiile care locuiesc în blocuri avariate de furtună, finanțarea acordându-se pentru contribuția lor la plata lucrării de reparații contractată de Asociația de proprietari. Sunt eligibile pentru acordarea de finanțări nerambursabile și serviciile sociale publice sau aparținând ONG-urilor din județele Timiș, Arad și Hunedoara, cu precizarea că o organizație poate solicita doar o singură finanțare, indiferent de numărul de servicii sociale pe care le furnizează. „Suntem alături de comunitate în aceste momente dificile și dorim să oferim sprijinul în efortul de reconstruire a căminelor celor care au nevoie acum de tot ajutorul. Astfel, facem un apel la solidaritate din partea mediului privat pentru a se alătura acțiunii de a reda condițiile decente de trai persoanelor afectate”, afirmă Katharina Scheidereiter, managerul companiei care sprijină acordarea finanțării. „În momentele grele e nevoie de solidaritate. Ne bucurăm să dăm și noi o mână de ajutor familiilor care nu au suficiente resurse materiale pentru a-și renova locuințele afectate de furtună”, spune Laila Onu, director general al Fundației „Pentru Voi”. Aplicațiile se depun la sediul Fundației „Pentru Voi”, Timișoara str. Bacalbașa 69-65 A sau online la solidaritatedupafurtuna@pentruvoi.ro, până în 25 septembrie.

Loading...