glasul-hd.ro Web analytics

Sport

De două ori mai bine! CSŞ Hunedoara a urcat de opt ori pe podium la Naţionale

Cei trei înotători ai CSŞ Hunedoara au impresionat la Campionatele Naţionale de Nataţie în bazin scurt, ce s-au desfăşurat la finele săptămânii în municipiul de pe Cerna. Alexandru Ancuţa, Cristian Rizan şi Adelina Buzdugan au câştigat opt medalii, de două ori mai mult decât îşi propusese antrenoarea lor, Anca Băjan.

Cel mai bine s-a descurcat Alexandru Ancuţa, care la 18 ani a devenit dublu campion naţional de juniori în probele de 200 de metri mixt şi 100 de metri fluture. Şi nu s-a oprit aici! El s-a mai clasat de trei ori pe podium şi şi-a mai asigurat prezenţa şi în două finale, ieri, a căror deznodământ a avut loc după închiderea ediţiei.

Mai bine decât pronosticau

Revenit în lotul Hunedoarei după o pauză de aproape cinci luni (suspendat din cauza unor probleme disciplinare), Ancuţa a fost de neoprit la 200 de metri mixt – proba preferată – acolo unde a stopat cronometrul la 2.05.04 minute şi la 100 de metri fluture, după o cursă de 55.84 de secunde. A urmat apoi un argint la 100 de metri mixt şi de două ori bronz, în probele de 400 de metri mixt şi 50 de metri spate. „Alexandru a făcut un concurs foarte bun şi mă aşteptam la acest lucru. Era momentul prielnic să demonstreze că merită să facă parte din echipă. Deşi nu şi-a îmbunătăţit timpii decât în două dintre probele în care a luat startul şi asta pentru că a stat departe de bazin timp de cinci luni, a arătat că este un sportiv de valoare. Să sperăm că va continua forma bună”, a spus antrenoarea sa, Anca Băjan. Ceilalţi doi sportivi hunedoreni prezenţi la blocstarturi au completat palmaresul clubului de pe Cerna cu alte trei clasări pe podium. Cristian Rizan a terminat al treilea în proba de 50 de metri fluture, în vreme ce Adelina Buzdugan şi-a mai aşezat în vitrină două medalii de bronz: la 100 şi 200 de metri bras. „Cei doi sunt într-un real şi vizibil progres. Mă bucură foarte mult că au reuşit să urce pe podium, pentru că au muncit foarte mult pentru astfel de rezultate. Îmi permit să spun că va mai trece mult timp până vom mai avea o astfel de generaţie de juniori I la Hunedoara. Poate, timpul ne va contrazice”, a adăugat antrenoarea celor trei înotători.

Tradiţie pe Cerna

Ajuns să se desfăşoare pentru a noua oară la rând la Hunedoara, Campionatul Naţional de înot în bazin scurt (25 de metri) rezervat seniorilor şi juniorilor a strâns pe Cerna aproximativ 300 de înotători de la 30 de cluburi din ţară, printre aceştia numărându-se multiplii campioni naţionali, mondiali sau europeni, ca Dragoş Agache, Alexandru Coci sau Ionela Cozma – cei trei fiind de altfel şi printre cei mai medaliaţi sportivi la ediţia din acest an.