glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Datoriile şcolilor din Deva, la căldură, „şterse” de Primărie

Cele doisprezece unităţi şcolare de pe raza municipiului Deva au acumulat, în ultimii doisprezece ani, datorii de 2,8 milioane de lei către furnizorii de utilităţi, în special faţă de furnizorul de energie termică, Electrocentrale Mintia.

Pentru ca procesul de învăţământ să nu fie afectat, edilii locali au alocat sumele necesare de la bugetul local şi au acoperit restanţele, în totalitate, către furnizorul de agent termic. Iar către ceilalţi furnizori de utilităţi, Primăria Deva a încheiat o serie de grafice de eşalonare a plăţilor, pentru a nu fi sistată furnizarea niciunui serviciu.
„La această oră, cele doisprezece unităţi şcolare de pe raza municipiului Deva nu mai figurează cu nicio datorie către furnizorul de energie termică Electrocentrale Mintia. Acest fapt dă posibilitatea ca, din acest moment, să fie alocaţi bani de la bugetul local şi pentru alte tipuri de cheltuieli, cum ar fi reparaţii curente şi reparaţii capitale la şcoli. Un simplu exemplu, în acest sens, este reabilitarea sălii de sport a Şcolii Generale «Andrei Mureşanu»”, susţine consilierul primarului municipiului Deva, Melania Iscru.
Edilii locali au în plan ca, până la finele anului 2013, să reabiliteze şi modernizeze, cu bani din bugetul local, toate unităţile şcolare din municipiul Deva. Primele şcoli care vor primi, în perioada următoare, bani pentru lucrări de reabilitare sunt Şcoala Generală „Octavian Goga”, Şcoala Generală „Andrei Şaguna” şi Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.