NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Datoriile şcolilor din Deva, la căldură, „şterse” de Primărie
Datoriile şcolilor din Deva

Datoriile şcolilor din Deva, la căldură, „şterse” de Primărie

Cele doisprezece unităţi şcolare de pe raza municipiului Deva au acumulat, în ultimii doisprezece ani, datorii de 2,8 milioane de lei către furnizorii de utilităţi, în special faţă de furnizorul de energie termică, Electrocentrale Mintia.

Pentru ca procesul de învăţământ să nu fie afectat, edilii locali au alocat sumele necesare de la bugetul local şi au acoperit restanţele, în totalitate, către furnizorul de agent termic. Iar către ceilalţi furnizori de utilităţi, Primăria Deva a încheiat o serie de grafice de eşalonare a plăţilor, pentru a nu fi sistată furnizarea niciunui serviciu.
„La această oră, cele doisprezece unităţi şcolare de pe raza municipiului Deva nu mai figurează cu nicio datorie către furnizorul de energie termică Electrocentrale Mintia. Acest fapt dă posibilitatea ca, din acest moment, să fie alocaţi bani de la bugetul local şi pentru alte tipuri de cheltuieli, cum ar fi reparaţii curente şi reparaţii capitale la şcoli. Un simplu exemplu, în acest sens, este reabilitarea sălii de sport a Şcolii Generale «Andrei Mureşanu»”, susţine consilierul primarului municipiului Deva, Melania Iscru.
Edilii locali au în plan ca, până la finele anului 2013, să reabiliteze şi modernizeze, cu bani din bugetul local, toate unităţile şcolare din municipiul Deva. Primele şcoli care vor primi, în perioada următoare, bani pentru lucrări de reabilitare sunt Şcoala Generală „Octavian Goga”, Şcoala Generală „Andrei Şaguna” şi Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

Visele energeticienilor ca, vreodată, de la Mintia să mai iasă fum pe două dintre coşuri sunt spulberate. Cristian Iştoc spune că asta se întâmplă cu complicitatea unor oameni din interior.

Lider de la Mintia: „Energeticienilor li se pregăteşte scaunul electric”

Preşedintele Sindicatului „Solidaritatea”, Cristian Iştoc (foto), reclamă faptul că salvarea termocentralei Mintia este blocată chiar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *