glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Dan Radu Rușanu îşi lansează cartea „Mai sunt judecători la Berlin”, la Deva

Pasionaţii de lectură sunt invitaţi în acest weekend la un eveniment editorial cu totul remarcabil. Este vorba despre lansarea cărții „Mai sunt judecători la Berlin”, semnată de Dan Radu Rușanu. Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura RAO, şi va avea loc duminică, 21 mai, de la ora 18:00, în Sala Mare a Teatrului de Artă din Deva.

Volumul scris de Dan Radu Rușanu a apărut la Editura RAO în condiții grafice excepționale. Titlul cărții reprezintă, prin trimiterea la o celebră întâmplare din Prusia secolului XVIII, încrederea pe care autorul o are în justiție, o justiție adevărată, nepărtinitoare și neîngenuncheată politic, o justiție care împarte dreptate și nu „dă exemple”. Cartea relatează, în detaliu, scene din perioada petrecută în arest și continuă cu o foarte amplă reflectare a scenei politice românești din anul 1996 încoace, cu accent pe perioada care a început în decembrie 2004. „Dan Radu Rușanu, cu perspectiva omului politic, trage un semnal de alarmă de care trebuie să țină seama atât clasa politică, cât și reprezentanții puterii judecătorești, pentru ca în România să se poată vorbi cu adevărat de un stat în care dreptul forței să fie înlocuit pentru totdeauna cu forța dreptului. La evenimentul de la Deva, domnul Dan Radu Rușanu va purta un dialog cu cei prezenți și va oferi autografe pe această carte deopotrivă document și mărturie”, se arată într-un comunicatul Bibliotecii Județene.

Afis ION SCOROBETEEseistul Ion Scorobete, omagiat la 70 de ani de Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană organizează în ziua de 24 mai 2017, de la ora 17:00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment cultural special dedicat celei de-a 70-a aniversări a poetului, prozatorului și eseistului Ion SCOROBETE. Cu această ocazie, celui sărbătorit i se va oferi biobibliografia alcătuită de Biblioteca Județeană, lucrare care detaliază viața și activitatea scriitorului. Ion Scorobete s-a născut la 26 mai 1947 în satul Meria, din Ținutul Pădurenilor, județul Hunedoara. A debutat în literatură cu un grupaj de versuri în revista timișoreană „Orizont” (1973), iar editorial cu volumul de versuri „Geometria zăpezii”, Timișoara (1993). Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Despre creația lui Ion Scorobete au scris printre alții: Lucian Vasiliu, Cornel Ungureanu, Radu Ciobanu etc. Biobibliografia intitulată „Ion Scorobete, scriitorul de la Meria” este semnul de prețuire pe care Biblioteca Județeană îl dăruiește cunoscutului scriitor, la ceas aniversar.

Tags