glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Dă Cerna pe Dunăre. Alexandru Ancuţa, transferat la CSM Drobeta

Înotătorul hunedorean de 19 ani va evolua, începând cu acest sezon, pentru secţia de nataţie a clubului mehedinţean. Mutarea a fost parafată în urmă cu câteva zile şi vine logic, având în vedere imposibilitatea CSŞ-ului de a păstra seniorii la club.

Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai promiţători înotători ai generaţiei sale, Alexandru Ancuţa se va număra printre cele 13 nume noi ale grupării mehedinţene, care până acum se baza, la această disciplină, pe aportul a doar doi sportivi!

A colecţionat peste 100 de medalii!

Mutarea a fost confirmată şi de către Anca Băjan, sub pregătirea căreia a evoluat Ancuţa la clubul sportiv de pe Cerna. Pot confirma într-adevăr transferul său la clubul severinean. Această mutare era şi logică având în vedere că noi nu avem posibilitatea de a reţine seniorii, nefiind club municipal. E o problemă pe care am tot expus-o în nenumărate rânduri şi care din nefericire a rămas neschimbată. Pierdem, în timp, o serie de sportivi valoroşi, dar asta e, nu avem ce face. Eu sper să facă o treabă bună şi pentru clubul din Severin”, a spus Băjan, care a mai precizat şi că se va mai ocupa de pregătirea lui Ancuţa o scurtă perioadă. La 19 ani, Alexandru Ancuţa este unul dintre cei mai medaliaţi sportivi hunedoreni. În 2010, a cucerit prima medalie internaţională de după Revoluţie, pentru secţia de nataţie a CSS Hunedoara. Sportivul antrenat de Anca Băjan s-a clasat atunci pe locul trei cu ştafeta de 4×100 metri mixt a României la Campionatul Ţărilor Central Europene, desfăşurat în Serbia, la finalul săptămânii. Un an mai târziu a reuşit performanţa de a aduna 12 medalii, dintre care 7 de aur, la Campionatele Naţionale de Nataţie în bazin scurt (25 de metri), pentru ca anul trecut, după o pauză de 24 de ani, să obţină prima medalie naţională în calitate de senior la CSŞ Hunedoara, bronz în proba de 100 de metri a Naţionalelor de la înot. La finele lui 2013, la ultima competiţie majoră la care a luat startul, a pus mâna pe medalia de aur la Naţionalele în bazin scurt organizate la Hunedoara, în proba de 200 de metri mixt.