glasul-hd.ro Web analytics

Sport

„Cupa Cetăţii” la futsal se joacă sâmbătă şi duminică la Deva

Iubitorii futsalului din Deva – din ce în ce mai mulţi după recâştigarea titlului naţional de către Autobergamo, pentru că aşa cum se ştie, performanţele atrag noi suporteri – au ocazia să vadă la lucru echipa campioană a ţării la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, în Sala Sporturilor din municipiul de la poalele Cetăţii.

Cu zece zile înaintea primului meci oficial al sezonului, Supercupa României, şi cu două săptămâni înaintea începerii campionatului Ligii întâi, clubul devean organizează „Cupa Cetăţii”, competiţie care constituie un veritabil turneu al campioanelor. Aceasta deoarece vor participa ultimele două campioane ale României – City’us Târgu Mureş şi Autobergamo Deva, campioana Serbiei – KMF Ekonomac Kragujevac şi campioana Moldovei – FCA Classic Chişinău. Ultimele două vor evolua şi ele alături de Autobergamo în ediţia 2017 – 2018 a UEFA Futsal Cup.

E aşteptată o finală Autobergamo – Ekonomac

În meciul de deschidere al turneului se vor întâlni sâmbătă, de la ora 17, City’us Târgu Mureş şi Ekonomac Kragujevac. În continuare, de la ora 19, Autobergamo Deva va juca cu Classic Chişinău. Duminică, de la ora 9.30, are loc finala mică între învinsele din prima zi, iar de la ora 11.30 se va desfăşura finala mare a „Cupei Cetăţii 2017” între învingătoarele din partidele de sâmbătă. Intrarea în Sala Sporturilor este liberă pe toată durata competiţiei.

Din păcate din tabăra deveană vine şi o veste proastă în perspectiva startului de sezon. “Florin Matei şi-a rupt mâna şi este indisponibil o lună de zile, va absenta la meciul de Supercupă şi probabil şi de la primele etape de campionat. În rest lotul este valid şi nu s-au produs alte mutări în afară de cele anunţate deja, venirile lui Mimi Stoica şi Alpar Csoma şi plecările lui Nuno Coco, Ique şi Cesar Ribeiro. În ceea ce priveşte acest turneu vom avea un adversar teribil, pe Ekonomac, care este valoric între primele opt echipe din Europa. În această vară au tot transferat şi s-au întărit mult, i-au adus înapoi pe Igor (n. red. Igor Raphael Lima de Souza), brazilianul naturalizat care a jucat în Kazahstan, pe Simic de la Informatica Timişoara şi încă un sârb care a jucat la Pescara în ultimul sezon. Vom încerca însă să le facem faţă, pentru noi e o verificare utilă pentru UEFA Futsal Cup”, a declarat Dorin Popa, preşedintele clubului Autobergamo Deva, pentru Glasul Hunedoarei.

Şi adversarele din Liga 1 se pregătesc pentru noul sezon

În perspectiva sezonului competiţional care va începe la finele acestei luni, echipele din Liga întâi cu care Autobergamo se va confrunta în tentativa de a-şi apăra titlul au şi ele noutăţi.

Spre exemplu, adversara din prima etapă a devenilor, CSM Politehnica Iaşi, una dintre candidatele la un loc în play-off, s-a despărţit de fostul antrenor Gabriel Dobre, în locul lui fiind reinstalat pe banca tehnică Nelu Stancea, revenit la formaţia ieşeană.

Şi United Galaţi, învinsa lui Autobergamo din cea mai spectaculoasă finală de campionat din istoria futsalului românesc, are un antrenor nou. David Asandei, cel care i-a condus de pe bancă pe gălăţeni mai bine de zece ani, a trecut în conducerea administrativă, în locul său venind ca “principal” Cosmin Gherman, fost campion cu City’us Târgu Mureş.

Pe lângă „Cupa Cetăţii” mai sunt anunţate în această perioadă şi alte patrulatere, “Cupa Iaşiului” în 10 – 11 august şi Memorialul „Nicolae Rainea” la Galaţi în 18 – 19 august. La turneul de la Iaşi vor participa United Galaţi, FK Odorheiu Secuiesc, Classic Chişinău şi gazdele de la CSM Poli, iar la următorul Dunărea Călăraşi, CSM Poli Iaşi, Imperial WET Miercurea Ciuc şi organizatoarea United Galaţi.

Lotul lui Autobergamo Deva pentru sezonul 2017 – 2018

Vlad Iancu, Petrişor Toniţă, Darius Savu – portari, Cristian Matei, Robert Matei, Paulo Ferreira, Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Cristian Obadă, Sergiu Tacot, Dumitru Stoica, Alpar Csoma, Andrei Drăgoiu, Zabar Kovacs. Antrenor: Florin Ignat.

Tags