glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Culorile sunetelor” – recital de flaut și harpă la Deva

Melomanii din județ au ocazia să ia parte la începutul lunii martie la un eveniment muzical de înaltă calitate. Este vorba despre un recital de flaut și harpă susținut de flautistul român de renume Matei Ioachimescu alături de Tina Žerdin, în cadrul turneului extraordinar „Culorile sunetelor”.

Unul dintre cei mai îndrăgiți muzicieni români, flautistul Matei Ioachimescu, revine pe scenele din România, într-un turneu ce va curpinde șase orașe alături de Tina Žerdin, una dintre cele mai valoroase harpiste ale lumii. Cei doi artiști promit să transporte publicul într-o lume departe de grijile cotidiene, prezentând un program perfect alcătuit, plin de bucurie sublimă și colorit sonor – o premieră absolută în spațiul românesc și o ocazie unică de a face cunoștință cu aceste instrumente magice. Matei Ioachimescu și Tina Žerdin vor fi însoțiți în acest turneu de o harpă de concert și se vor opri la Pitești, București, Bistrița, Oradea, Deva și Mediaș. La Deva, „Culorile Sunetelor” este organizat în regie proprie, de către Asociația Culturala DevART Deva în parteneriat cu Colegiul Național „Decebal” din Deva și va avea loc în data de 3 martie, în sala ProARTE a colegiului devean. Conform organizatorilor, acest proiect extraordinar este susținut de Ambasada Republicii Slovenia în România.

Cine sunt marii artiști?

Numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinați muzicieni români. Cu o activitate concertistică impresionantă, Matei Ioachimescu susține concerte în cele mai diverse formule, prezentând programe de mare succes în Europa și Asia. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții și burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. Instrumentul pe care cântă este un flaut din aur al producătorului japonez – Muramatsu. La polul opus, Tina Žerdin este născută în Slovenia, a studiat pianul, canto și în cele din urmă s-a dedicat harpei, instrument care a consacrat-o pe scene internaționale. Artista, sprijinită de Ministerul Culturii din Slovenia, colaborează permanent cu orchestra Volksoper din Viena, cu Orchestra Teatrului „La Scala” din Milano, cu Wiener Kammerorchester sau cu Orchestra Radiodifuziunii Austriece. Este unul dintre cei mai căutați soliști, popularizând acest instrument în toate colțurile lumii, compozitori contemporani dedicându-i piese. Anul 2015 i-a adus albumul de debut, cu muzică pentru harpă solo, produs de Radiodifuziunea din Ljubliana, album ce deja a adunat numeroase aprecieri ale criticilor din Slovenia și Austria.

Loading...
Tags