glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Culmea excesului de zel: Primăria Deva se amendează singură pentru că nu şi-a curăţat zăpada de pe trotuare

Primăria Deva nu face rabat de la respectarea Hotărârilor Consiliului Local. Iar pentru că angajaţii primăriei au „omis” să cureţe zăpada chiar de pe trotuarele din faţa sediului primăriei, fapt care se sancţionează cu amenzi cuprinse între 500 şi o mie de lei, conducerea instituţiei a decis să se autopedepsească. Şi cum altfel, decât prin aplicarea unei amenzi a cărei valoare va fi stabilită de consilierii locali.

Decizia primarului vine după ce mai multe personalităţi au căzut pe trotuarele-patinoar din municipiul Deva. Acesta susţine că este în asentimentul devenilor nemulţumiţi de modul cum au fost curăţate străzile municipiului în urmă cu câteva zile.
„Primăria va fi amendată pentru că nu şi-a curăţat zăpada de pe trotuarele pe care le are în administrare. Este inadmisibil. Chiar ieri (n.r. luni), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara m-a tras de mânecă şi mi-a spus că duminică a căzut pe gheaţă chiar în faţa Primăriei. Am înţeles că şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Bogdan Niţu, a căzut din cauza gheţii de pe trotuare. Nu este normal să se întâmple aşa ceva când avem oameni responsabili cu dezpăpezirea, contracte semnate şi cu toate acestea trotuarele nu sunt deszăpezite. Ce exemplu suntem noi pentru cetăţenii şi proprietarii de magazine pe care îi obligăm să îşi cureţe drumurile din faţa caselor, iar noi nu suntem în stare?”, spune primarul municipiului Deva, Petru Mărginean. Municipiul Deva s-a transformat într-un adevărat patinoar după căderile de zăpadă din ultimele zile, iar primele „trânte” şi fracturi nu au întârziat să apară. Responsabilitatea curăţării de zăpadă a căilor publice şi a trotuarelor din jurul suprafeţelor pe care le folosesc revine agenţilor economici, instituţiilor, asociaţiilor de proprietari şi locatari. Cei care nu se conformează sunt sancţionaţi cu amenzi de până la o mie de lei. Printr-o nouă dispoziţie a primarului, cel care va răspunde de deszăpezirea trotuarelor şi a drumurilor publice, este, începând de ieri, viceprimarul Ovidiu Moş.