glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Cui i se aliniază astrele favorabil pentru câştigarea alegerilor?

Un nou eveniment astronomic se adaugă celor din ultima perioadă şi anume trecerea planetei Jupiter în semnul Gemenilor. Cu siguranţă, astrele vor influenţa şi rezultatele alegerilor. Astrele se vor alinia favorabil pentru unii candidaţi, pe când cei mai puţin „norocoşi” se pare că vor suporta mai greu înfrângerea, dat fiind tranziţia lui Jupiter în semnul Gemenilor.

Totuşi, trecerea lui Jupiter în zodia Gemenilor este un bun prilej pentru nativii din toate zodiile pentru a deveni mai versatili, mai flexibili, mai rapizi în gândire şi mai deschişi către a trage învăţături… cel mai probabil din experienţa campaniei electorale.

Berbec

Nativii zodiei sunt încăpăţânaţi şi nu ezită să se ciocnească – adeseori dureros – de problemele care se ivesc în calea lor. Precum ar fi dificultatea de a fi puşi pe listele electorale pe un loc eligibil. Uneori reuşesc, alteori, nu. Se pare că la acest scrutin electoral, ciocnirea a fost mult prea dureroasă, dat fiind faptul că nu am identificat nici un candidat cu şanse reale de câştig născut sub acest semn zodiacal. Totuşi, astrele s-au aliniat oarecum favorabil şi prezic un moment tocmai bun pentru „berbeci” pentru a-şi scrie romanul la care visau de multă vreme sau pentru a-şi continua studiile.

Taur

Candidaţii născuţi sub zodia Taur sunt genul de politicieni care dau buzna peste electorat, impresionând mai mult prin vitalitate, decât prin temeritate. Are şanse mari să-şi atingă scopurile, fiind deschizător de porţi şi strângând în urma lui adepţi. De comportamentul specific acestei zodii nu se dezice nici Mircia Muntean – Candidat la Consiliul Judeţean şi nici Mihai Irimie – candidat PRM la Primăria Şoimuş. Duminică este o zi productivă şi profitabilă pentru cei născuţi în semnul Taurului, îşi vor putea pune în valoare talentele native şi vor şti să o facă în aşa fel încât să obţină cele mai înalte şi mai tangibile rezultate… la alegeri. Ar fi bine, totuşi, să nu se lase duşi de prea mult entuziasm… numărătoarea paralelă poate fi înşelătoare.

Gemeni

Gemenii sunt personalităţi dotate cu sensibilitate artistică şi cu mari şanse de a se afirma pe tărâm cultural, de unde sunt aduşi spre politic pentru aportul lor de popularitate. În acest fel se explică şi programul electoral al candidatului UCRR la Consiliul Judeţean, Gheorghe Firczak, care se axează în mod deosebit pe punerea în valoare şi conservarea monumentelor istorice, dar şi pe revitalizarea vieţii culturale a judeţului. În această perioadă şi în special în ziua alegerilor, nativii Gemeni sunt mai ambiţioşi, mai motivaţi, lucru care poate să aducă şi reversul medaliei în sensul că îşi asumă riscuri cam mari şi se pot alege cu tot felul de julituri, fie la propriu, fie la figurat.

Rac

Racii resping experimentele politice. Ei sunt, de regulă, „nucleul dur” al fiecărei formaţiuni. La Simeria doi raci fac câte un pas înainte şi doi înapoi spre fotoliul de primar: Vasile Hriţac – candidat USP şi Adrian Bozdog – candidat USL. Imaginea celui care îşi dă şi haina de pe el şi ultimul colţ de pâine celui aflat în nevoie nu este deloc departe de tendinţele pe care le manifestă nativii Rac… şi nici nu e de mirare. Doar au nevoie de voturi. Duminică se activează un instinct profund de a oferi alinare şi protecţie şi chiar ei inşişi nu vor fi lipsiţi de aceste simţăminte, cu siguranţă stârnite de rezultatul alegerilor… că deh, fiecare trebuie să-şi lingă cumva rănile, după înfrângerea electorală.

Leu

Din acest „eşantion” se selectează politicienii de vârf care, conform modelului din natură, culeg roadele muncii altora şi se ocupă de perpetuarea speciei politice. Regula s-a aplicat cu succes în urmă cu patru ani în cazul primarului Hunedoarei, Ovidiu Hada. În ceea ce priveşte ziua alegerilor, astrele arată că activităţile lor de grup, de la munca de voluntariat la petreceri, de la cauze umanitare la cluburi şi asociaţii, par să dorească a arată că, dacă crezi suficient de mult într-o idee, ea se va materializa în cele din urmă. Rămâne de văzut care din cei doi Lei independenţi înscrişi în cursa electorală pentru Primăria Hunedoara – Ovidiu Hada şi Nicolae Schiau – îşi doreşte mai tare să ajungă primar. Astrele par să anunţe o zi favorabilă şi pentru candidatul USP la Primăria Brad, Daniel Adam.

Fecioară

Omul politic din această zodie este, de regulă, un debutant, care înţelege greu mecanismele sistemului, resimţind tentaţia de a se jertfi pentru idealuri lipsite de orice rezonanţă practică. Renunţă, în general, la timp. Este şi cazul candidatului la Primăria Deva, Petru Mărginean, care „debutează” la fiecare scrutin electoral. Tranzitul jupiterian aduce nativilor Fecioară recunoaşterea publică, socială şi profesională, succes în afaceri, iar statutul lor public ar putea atinge culmi înalte şi foarte înalte în perioadă… înălţime direct proporţională cu numărul de voturi obţinut.

Balanţă

Nativul Balanţă are tentaţii justiţiare şi multiple ezitări în luarea unor hotărâri majore. Este şi cazul candidatului independent la Primăria Deva, Cornel Poenar, care a ezitat să se retragă la timp din cursa pentru fotoliul de primar. Astrele prezic că în ziua alegerilor se vor închide urnele, dar se vor deschide larg uşile pentru Balanţe în ceea ce priveşte studiile, călătoriile şi cunoaşterea. Cel mai probabil, candidatul îşi va lua un binemeritat concediu, după o campanie electorală istovitoare, care s-a dovedit a fi în zadar.

Scorpion

Scorpionii se confruntă adesea cu tot felul de intrigi şi depinde de abilitatea fiecăruia dintre ei de a le face faţă. Candidatul la Primăria Orăştie, Lucian Heiuş, pare să fie un om abil, care a răpus o Fecioară de aceeaşi culoare (Iosif Blaga) şi a rămas pe metereze. În această perioadă, momentele de criză profundă scot la suprafaţă uimitoarea capacitate a scorpionilor de anduranţă. Totodată, astrele arată predispoziţia nativilor scorpioni spre reinventare. Şi cum altfel să se reinventeze directorul Finanţelor hunedorene, decât câştigând alegerile şi transformându-se în primar?

Săgetător

Ironia fină şi aluzia subtilă caracterizează discursul politic al săgetătorilor. Nativii plac, în general, şi asta o dovedeşte candidatul la Primăria Hunedoara – Bende Barna. În perioada imediat următoare, cele mai multe beneficii vor veni în viaţa Săgetătorilor prin intermediul relaţiilor şi parteneriatelor… cel mai probail cele cu alegătorii. Totodată Săgetătorii sunt mai predispuşi către a câştiga.

Capricorn

Politicieni activi, gata în orice moment să-şi susţină punctele de vedere şi cu alte instrumente decât cele ale argumentaţiei logice – iar la acest capitol se pot încadra cu brio şi „atenţiile” electorale, proiectele utopice şi concertele susţinute de îndrăgiţi interpreţi de manele. Capricornii sunt pasionaţi de ceea ce fac, la fel cum sunt şi candidaţii la Primăria Deva – Florin Oancea şi Marian Muntean, dar şi candidatul USP la Primăria Hunedoara, Viorel Arion. Şi totuşi, Capricornii ar trebui să aibă grijă să nu îşi ia prea multe pe umeri, să nu muncească mai mult decât au capacitatea să ducă… şi să nu investească financiar prea mult în voturile alegătorilor, pentru că după numărarea voturilor s-ar putea să nu-şi recupereze cheltuiala.

Vărsător

Politicienii din zodia Vărsător sunt plini de idei, care-şi fac o profesie de credinţă din a împărtăşi ceea ce-i frământă electoratului. Şi nu doar împărtăşesc… ştiu să şi împartă: pumni, picioare şi capete în gură. Pentru că mulţi or fi politicienii Vărsători, dar numai unul e Florin Cazacu – candidat la Primăria Brad. Duminică, vărsătorii au tendinţa de a-şi asuma riscuri majore deoarece încrederea în sine este în continuă creştere. Totuşi ar fi bine să mai fie, din când în când, pur şi simplu prevăzători… mai ales la mobilizarea electoratului „colorat”.

Peşti

Negociatori abili, „peştii” se simt în adunările publice ca acasă. Acolo îşi pot desfăşura talentele şi asta s-a văzut atât în ceea ce-l priveşte pe candidatul USP la Primăria Deva – Dorin Gligor, cât şi la candidatul USL la Consiliul Judeţean – Mircea Moloţ. Se anunţă ceva schimbări pe termen lung legate de familie, de casă, pe plan profesional şi de finanţe…. cel mai probabil generate de rezultatul alegerilor.