glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Cu maşinile 4X4, spre bătrânii şi copiii izolaţi din Munţii Şureanu. 350 de hunedoreni primesc daruri din partea Off Road Adventure Romania

Un convoi umanitar, format din 40 de maşini 4X4 şi un camion, pleacă astăzi dimineaţă din Bucureşti spre Munţii Şureanu pentru a aduce în preajma sărbătorilor de iarnă un strop de fericire în sufletele bătrânilor şi copiilor izolaţi. Acţiunea umanitară este desfăşurată de Asociaţia Club Sportiv Off-Road Adventure Romania, iar în cadrul acesteia 350 de copii şi bătrâni din comuna Pui vor primi cadouri de Crăciun.

De 16 ani, de Paşte şi de Crăciun, membrii Off Road Adventure Romania pleacă cu maşinile pline cu daruri către românii care locuiesc în cătune izolate, pierdute în munţi, ascunse printre dealuri sau bătute de vânturile Deltei. Anul acesta, de Crăciun, acţiunea umanitară a celor de la clubul sportiv se va desfăşura în comunitățile izolate din Platoul Carstic Luncani, Munții Șureanu. Mai precis în satele Fizești, Federi și Ohaba-Ponor, aparținând comunei Pui, din județul Hunedoara. Astfel, 350 de persoane, din care aproximativ 150 bătrâni şi 75 copii, elevi şi preşcolari, care trăiesc la limita sărăciei în sate unde populaţia scade de la an la an vor primi cadouri. „Mâine dimineaţă (n.red. astăzi) la ora şase ne întâlnim la Metro şi după ce vom încărca maşinile plecăm în coloană către locaţia Pui, pe ruta Bucureşti – Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu – Petroşani – Pui. Am adunat toate cadourile, donaţiile sunt încărcate în maşini, iar cumpărăturile de la Metro le vom desface în sala de sport din comuna hunedoreană. Avem 350 de beneficiari pe liste, iar absolut toate persoanele vor primi un sac care va conţine: zahăr, ulei, făină, mălai, bulion, conserve de carne, de peşte, paste, detergenţi, haine – am obţinut chiar cizme de cauciuc. În afară de aceste alimente de bază, cei care se deplasează greu, oamenii în vârstă sau cu handicap, vor primi cârje, bastoane şi cărucioare cu rotile. Copiii de până în 16 ani vor primi un rucsăcel cu rechizite şcolare, dulciuri şi alte jucării. În plus, în cele patru şcoli din comună am ales să ducem table albe pentru marcăre, rafturi şi dulăpioare. De asemenea, vom duce materiale didactice şi consumabile, solicitate de profesori: creioane colorate, blocuri de desen, plastelină, obiecte necesare la clasele pregătitoare şi la clasele mici”, a precizat unul dintre organizatori, Radu Piţigoi.

Off Road prin munţi

Membrii clubului sportiv susţin că indiferent de condiţiile meteo cu care se vor confrunta, cadourile şi donaţiile vor ajunge la beneficiarii din Pui. „În cei 16 ani de când desfăşurăm această acţiune umanitară ne-am confruntat cu coduri portocalii de viscol şi de zăpadă dar tot timpul am reuşit să ducem cadourile la beneficiarii noştri. De aceea, eu personal, împreună cu şase voluntari, am fost în comuna Pui să vedem cum sunt oamenii, cum arată gospodăriile, şcolile şi drumurile pentru a analiza şansele pe care le avem să ajungem la săteni dacă se va depune zăpada. Noi sperăm că vremea va ţine cu noi, dar chiar dacă va ploua, va fi gheaţă, zăpadă sau noroi vom merge până în curtea omului să îi dăm sacul. Indiferent de situaţie noi ne zbatem să ajungem la toţi beneficiarii din comuna hunedoreană”, a adăugat Radu Piţigoi.

Acţiunea umanitară desfăşurată de Asociaţia Club Sportiv Off-Road Adventure Romania a reuşit să atragă sponsori şi voluntari din toate colţurile ţării, chiar şi din străinătate. Un sponsor principal din judeţul Hunedoara, în această acţiune demnă de lăudat, este AVIS 3000. Cei fără de care nu era posibilă acestă acţiune sunt: preşedintele clubului, Tiberiu Stan, vicepreşedinte Felix Pătrăşcanu şi secretară Maria Dumitrache.