glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cu gândul doar la baraj! Care sunt posibilele adversare pentru CNS Cetate Deva

După sărbătorirea titlului județean, devenii se gândesc deja la posibilele adversare de la barajul pentru promovarea în cel de-al treilea eșalon. Examenul în dublă manșă (20-27 iunie) poate aduce în fața trupei lui Marius Sîrbu campioanele din județele învecinate, dar și din Mehedinți, Bihor ori Sibiu.

Indiferent care a fost numele ei, reprezentanta județului nostru la jocul de baraj (disputat în ultimii ani într-o singură manșă, pe teren neutru) a ratat calificarea în ultimele șase sezoane, astfel că formația deveană are șansa de a rupe „blestemul”.

Timiș, de evitat, Mehedinți, de preferat

Campioana județului Timiș, ASU Politehnica Timișoara, este, de departe, cel mai puternic posibil adversar al devenilor. Susținută în întregime de fanii bănățeni, formația alb-violetă a câștigat lupta pentru locul ce duce la promovare cu Ripensia Timișoara și are un lot omogen, din care se remarcă golgheterul Tavi Drăghici (30 de goluri în acest sezon) și căpitanul Leo Naidin – jucător ce nu necesită prezentări suplimentare. Echipa este pregătită de profesorul Sorin Brîndescu, cel care continuă munca lui Paul Codrea. ASU a încheiat campionatul cu o singură înfrângere (!), suferită chiar în ultima etapă. La polul opus se situează campioana județului Mehedinți, Pandurii Cerneți. Formația mehedințeană a încheiat campionatul cu 18 puncte avans față de principala urmăritoare, Recolta Dănceu. De reținut că la finele întrecerii, doar șase echipe au mai ajuns la finiș! La fel de accesibil ar părea un duel și cu câștigătoarea Campionatului Județean din Caraș: Voința Lupac. Aceștia au câștigat duelul de la distanță cu CSM Școlar Reșița în chiar ultima etapă, păstrându-și astfel avansul de două puncte pe care îl aveau în fața reșițenilor. Interesant este că Voința și-a asigurat biletele pentru baraj în minutul 90, după un gol de kinogramă reușită de Oncică, unul din numele importante ale formației.

Alba, Arad, Gorj ar garanta dueluri echilibrate

Campioana din Alba este Performanța Ighiu, echipă care a câștigat lupta directă cu Mureșul Vințu de Jos în ultimele runde și poate fi un adversar incomod pentru deveni, și dacă este să ne uităm doar peste eficacitatea din atac a acestei formații, care a marcat 120 de goluri în 30 de meciuri disputate. La fel de echilibrată ar fi și o dublă manșă cu deținătoarea titlului din Arad, Progresul Pecica. Formația pregătită de Mihai Petcuț a avut un traseu relativ sinuos în acest sezon (dacă e să o comparăm cu celelalte campioane din zonă), dar chiar și așa, și-a asigurat primul loc fără mari emoții. Iar asta deoarece singura contracandidată veritabilă, Gloria Arad, s-a desființat după doar câteva etape disputate în acest sezon. În lotul pecicanilor se regăsesc o serie de fotbaliști consacrați, cum ar fi pe ex-utistul Răzvan Fritea, dar și foștii poliști Răzvan Riviș și Răzvan Dobricean. În aceeași categorie mai pot intra, lejer, și învingătoarele din Gorj sau Bihor (deși în cazul ultimei, e greu de crezut că va face obiectul unui duel), Gilortul Târgu Cărbunești și Luceafărul Oradea, echipe ce au mai cochetat cu Liga a treia și chiar și cu eșalonul secund. În fine, pe lista posibilelor adversare se mai poate regăsi și campioana Sibiului – Măgura Cisnădie, o altă echipă care și-ar dori un loc în eșalonul cu numărul trei al fotbalului românesc.

FRF nu a stabilit momentan „împerecherile” pentru baraj. Până acum, nu se cunoaște decât faptul că acesta se va disputa în dublă manșă, pe 20 și 27 iunie. Un sistem de disputare ce nu s-a mai utilizat din 1996.