glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSpecial

„Cu bicicleta prin Corsica” – o aventură de care ai parte citind o carte

Începând de aseară, amatorii cărţilor de călătorie pot „vedea” Corsica fără să meargă neapărat pe insula mediteraneană aflată sub drapelul francez. Iar asta mulţumită lui Alin Bonţa, deveanul pasionat de ciclism şi, mai nou, de literatură (ca autor).

„Cu bicicleta prin Corsica”, lucrarea lansată aseară la Salle d’Or, în Deva Mall, te face, practic, părtaş la o aventură pe două roţi derulată într-un loc pe care nu mulţi români au apucat să-l viziteze. Cu atât mai puţini sunt cei care au reuşit să-l simtă şi să-l înţeleagă. În aproape 250 de pagini condimentate cu imagini, Alin Bonţa descrie toate elementele relevante, dar creează şi atmosfera necesară unei lecturi relaxante şi interesante.

La fel ca precedentul său volum („Cu bicicleta prin Pirinei – publicat cu doi ani în urmă), cartea conţine atât imagini expresive, cât şi un DVD cu un film al excursiei.

1.000 de kilometri pe o insulă

„A fost o excursie prea faină ca să nu fac şi cartea. Seamănă cu precedenta mea carte, doar locaţia diferă. Aş vrea să fac o serie întreagă de astfel de lucrări, după acelaşi «model», pentru toţi cei care şi-ar dori să ajungă în acele locuri dar, dintr-un motiv sau altul, nu pot, dar şi să-i determin pe cei care au posibilitatea să o facă, să viziteze acele locuri şi chiar să facă asta mergând pe bicicletă. E un «microb» care pe mine m-a prins cu ceva ani în urmă şi care nu mă mai lasă. Şi mă bucur pentru asta”, ne-a declarat Alin Bonţa. Autorul spune că nu are un moment favorit al excursiei şi nici un loc favorit: „În Corsica ţi-e imposibil să ai un loc favorit. Am «biciclit» 7 zile în 7 direcţii diferite şi am descoperit tot felul de locuri minunate, absolut minunate. În total, au fost 1.000 de kilometri parcurşi pe bicicletă”.

„Cu bicicleta prin Corsica” (pachetul carte şi DVD) costă 40 de lei şi, peste câteva zile, va putea fi comandată pe site-ul www.tipardeva.ro. Tot de aici se poate procura şi „Cu bicicleta prin Pirinei” (de asemenea un pachet carte şi DVD).

Tags