glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CSM Cetate va fi condusă de pe bancă de un sârb!

Înlocuitorul lui Gligore Czari pe banca tehnică a Cetăţii vine din Serbia. Milan Đjekić are 60 de ani şi se află la prima experienţă în România. Tehnicianul are un CV bogat care cuprinde formaţii antrenate atât în handbalul feminin, cât şi în cel masculin. De altfel, sârbul a şi câştigat un titlu, în 2009, cu echipa de băieţi a celor de la ŽRK Dinamo Pancevo.

Alesul lui Marian Muntean a antrenat o bună perioadă de timp şi în Germania, dar şi în ţări ceva mai exotice, precum Libia sau Bahrain! Luna aceasta, o altă echipă din Liga Naţională de handbal feminin, CSM Ploieşti, a numit în postura de antrenor principal tot un sârb, în persoana lui Goran Kurteş, care l-a înlocuit pe Gheorghe Covaciu.

Primul antrenor străin după şapte ani

Milan Đjekić nu este primul străin care va sta pe banca tehnică a formaţiei de la poalele cetăţii. În 2007, gruparea patronată de Marian Muntean a fost condusă de Saša Bošković (51 de ani), vulcanicul tehnician sârb care a devenit, anul trecut, vicecampion mondial cu naţionala de handbal feminin a ţării sale! Despre alegerea unui tehnician străin, principalul finanţator al Cetăţii a vorbit în mai multe rânduri, chiar şi înaintea startului actualului sezon. „Voiam să aduc un antrenor de peste hotare de ceva timp, dar m-am gândit să mai dau o şansă antrenorilor români şi l-am ales pe domnul Czari. N-a fost să fie, m-am convins oarecum de ceea ce pot toţi, aşa că am îmbrăţişat, din nou, ideea aducerii unui tehnician străin”, a recunoscut, acum ceva timp, Muntean. Đjekić, care pregăteşte echipa deveană de aproape două săptămâni, o are la dispoziţie la antrenamente, de câteva zile şi pe Dunja Tasic, jucătoarea de origine sârbă revenind pe parchet după accidentarea gravă suferită în luna februarie a acestui an, într-un joc cu HCM Baia Mare.

Noul antrenor al Cetăţii va debuta în campionat, duminică, la Deva, împotriva celor de la CSM Unirea Slobozia (ora 18.00), într-un joc ce va conta pentru etapa a noua a Ligii Naţionale.

Vezi și

Close