glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CSM Cetate încheie sezonul regulat cu o victorie . Devencele sunt primele în clasamentul play-out-ului

Formația de la poalele cetății a învins, 24-30 (11-14), pe terenul ultimei clasate, Mureșul Târgu Mureș, în ultimul joc al sezonului regulat al Ligii Naționale. Hunedorencele au bifat astfel doar a doua victorie din campionat, pe teren străin, și încheie ierarhia pe locul 10.

Senocico și compania vor juca în play-out, acolo unde vor pleca de pe prima poziție, după ce au adunat 20 de puncte – calculate după rezultatele din meciurile directe cu celelalte cinci formații angrenate în această fază.

Din trei în trei zile

Concret, elevele lui Cosmin Hendrea (ajutat și de Gheorghe Covaciu) vor reveni pe parchet doar la finele acestei luni, odată cu prima etapă a ultimei faze a acestui sezon. Sistemul e simplu: cele șase echipe clasate pe locurile 9-14 vor juca în tur-retur, între ele, în sistem mini-campionat. La final, ultimele două clasate (adică locurile 5-6 din play-out) vor retrograda în liga secundă, iar locurile 3-4 vor juca la turneul de promovare alături de echipele de pe locurile 2 și 3 din cele două serii ale Diviziei A. Ceea ce e însă ceva mai dificil pentru formațiile angrenate în această fază e că toate cele zece meciuri se vor disputa la interval de trei zile, în ritmul joi-duminică-joi, astfel că va fi foarte importantă pregătirea fizică în această perioadă. CSM Cetate va evolua, în primele două etape pe teren propriu, prima dată în compania Mureșului Târgu Mureș (joi, 30 aprilie), apoi împotriva următoarei clasate în ierarhie, Unirea Slobozia. În tur, hunedorencele vor mai juca, pe rând, cu: HCM Rm. Vâlcea (deplasare, 7 mai), Neptun Constanța (acasă, 10 mai) și U Alexandrion Cluj (deplasare, 14 mai), urmând ca după aceea, în același ritm, până la 31 mai, să evolueze în retur.

15 înfrângeri a contabilizat CSM Cetate Deva în sezonul regulat, fiind pe locul patru într-un clasament al formațiilor care au pierdut cel mai des.