glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Crosul Devei va avea anul acesta patru trasee cu dificultăţi diferite

Peste o lună de zile, mai precis în 10 septembrie, Crosul Devei îşi va desfăşura cea de-a treia ediţie cu câteva noutăţi, cea mai notabilă fiind includerea în premieră a unui semimaraton. Dacă la ediţia inaugurală din 2015 Crosul a adunat la start doar alergători amatori, iar la cea din 2016 a avut ca participanţi atât profesionişti cât şi amatori, pe trasee diferite de 7, respectiv 3,8 kilometri, cea de anul acesta va avea în premieră nu mai puţin de patru trasee cu lungimi şi implicit grade de dificultate diferite.

Organizatorii au anunţat pe https://semimaratonuldevei.ro/  unde se pot face şi înscrierile, 72 de premii puse în joc pentru cei mai bine clasaţi la finalul celor patru trasee, atât în clasamentele generale cât şi pe categorii de vârstă, la feminin şi masculin. Spre exemplu, primii trei clasaţi în openul general de pe traseul de semimaraton vor fi recompensaţi cu 700, 500, respectiv 300 de lei.

Trasee pentru Familii, Amatori, Turistic şi Semimaraton

Cel mai accesibil traseu va fi cel destinat familiilor care vor să alerge împreună şi va avea o lungime de 800 de metri. Cei înscrişi vor primi câte o medalie de participare, o diplomă şi un baton energetic, iar primii trei clasaţi şi câte o cupă.

Traseul Amatorilor a rămas la aceeaşi lungime de 3,8 kilometri ca şi anul trecut. Toţi participanţii vor primi medalie de participare, diplomă, baton energetic, număr de concurs, cip electronic şi vor beneficia de hidratare pe parcurs, iar primii trei clasaţi vor fi recompensaţi cu câte o cupă personalizată şi un premiu din partea sponsorilor.

Şi Traseul Turistic are aceeaşi lungime de 7 kilometri ca în 2016, participanţii primind în plus faţă de cei de la Amatori câte un tricou. Deosebirea este că aici vor exista şi premii la zece categorii, pe lângă cele de la general (400 de lei locul 1, 300 de lei locul 2, 200 de lei locul 3), ocupanţii primelor trei locuri de la fiecare categorie primind câte un pachet premiu din partea sponsorilor. Categoriile de vârstă sunt 14 – 17 ani, 18 – 29, 30 – 39, 40 – 49 şi peste 50 de ani, separat la fete şi la băieţi.

În fine, dar nu în ultimul rând, Semimaratonul se va alerga în premieră la Deva, pe distanţa clasică de 21 de kilometri. Şi aici fiecare participant va primi tricou, medalie de participare, diplomă, batoane energetice, număr de concurs, cip electronic şi hidratare pe parcurs. Pe lângă premiile în bani de la openul general menţionate la început vor mai primi pachete cu premii şi primii trei clasaţi de la opt categorii: 18 – 29, 30 – 39, 40 – 49 şi peste 50 de ani, feminin şi la masculin.

Vezi și

Close