glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Crosul Devei s-a transformat anul acesta în Semimaratonul Devei

Semimaratonul Devei este noua titulatură a tradiţionalului Cros al Devei, care a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie. Întrecerea atletică de la poalele Cetăţii contează deja pe 102  participanţi care s-au înscris online, însă până mâine se mai pot face înscrieri şi la punctul de start, după cum menţionează organizatorii pe https://semimaratonuldevei.ro/, site-ul oficial al competiţiei.

Semimaratonul Devei 2017 va avea loc duminică, 10 septembrie, şi va cuprinde în premieră patru trasee, destinate atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, cu lungimi şi grade de dificultate diferite. Sunt 72 de premii puse în joc pentru cei mai bine clasaţi la finalul celor patru trasee, atât în clasamentele generale cât şi pe categorii de vârstă, la feminin şi masculin, a anunţat Velu Căluşer, organizatorul şi directorul acestui eveniment sportiv.

Trasee de Semimaraton, Turistic, Amatori şi Familii

Cel mai accesibil traseu va fi cel destinat familiilor care vor să alerge împreună şi va avea o lungime de 800 de metri. Cei înscrişi vor primi câte o medalie de participare, o diplomă şi un baton energetic, iar primii trei clasaţi şi câte o cupă.

Traseul Amatorilor a rămas la lungimea de 3,8 kilometri, ca şi anul trecut. Toţi participanţii vor primi medalie de participare, diplomă, baton energetic, număr de concurs, cip electronic şi vor beneficia de hidratare pe parcurs, iar primii trei clasaţi vor fi recompensaţi cu câte o cupă personalizată şi un premiu din partea sponsorilor.

Şi Traseul Turistic are aceeaşi lungime de 7 kilometri ca în 2016, participanţii primind în plus faţă de cei de la Amatori câte un tricou. Pe lângă premiile de la general, care sunt de 400 de lei locul 1, 300 de lei locul 2 şi 200 de lei locul 3, vor exista şi premii la zece categorii. Ocupanţii primelor trei locuri de la fiecare categorie vor primi câte un pachet premiu din partea sponsorilor. Categoriile de vârstă sunt 14 – 17 ani, 18 – 29, 30 – 39, 40 – 49 şi peste 50 de ani, separat la fete şi la băieţi.

Am lăsat special la urmă Semimaratonul, care se va alerga pe distanţa clasică de 21 de kilometri, în premieră la Deva. Primii trei clasaţi la openul general pe aceste trasee vor fi recompensaţi cu 700, 500, respectiv 300 de lei. Şi aici fiecare participant va primi tricou, medalie de participare, diplomă, batoane energetice, număr de concurs, cip electronic şi hidratare pe parcurs. Pe lângă premiile în bani de la openul general menţionate la început, vor mai primi pachete cu premii şi primii trei clasaţi de la opt categorii: 18 – 29, 30 – 39, 40 – 49 şi peste 50 de ani, feminin şi la masculin.

Va exista şi o tombolă pentru toţi participanţii, la care marele premiu este o bicicletă Devron.

Între cele mai cunoscute nume care şi-au anunţat prezenţa în acest an la Semimaratonul Devei se numără profesorul Traian Petcu, multiplu campion naţional, medaliat la Campionatele Mondiale, Europene şi Balcanice, care va alerga din nou la 94 de ani, şi Flavius Boiciuc, campionul de kickboxing legitimat la clubul

„Pretorienii” din Deva.