glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Crosul Cetăţii Regale a Haţegului a marcat cu succes deschiderea calendarului de evenimente în Geoparcul Dinozaurilor (GALERIE FOTO)

Peste 200 de pasionați de alergare în natură au luat parte în weekend la cea de-a doua ediție a Crosului Cetăţii Regale a Haţegului. În acest an, competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, iar potrivit organizatorilor, această manifestare a deschis seria evenimentelor în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

Cea de-a doua ediţie a Crosului Cetăţii Regale a Haţegului a reunit la start, în acest weekend, 222 de participanţi de toate vârstele şi 60 de voluntari care au asigurat buna desfăşurare a evenimentului. În acest an, competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a două zile. Vineri, 22 aprilie, au luat startul copii şi tineri cu vârste de până la 17 ani, în cadrul concursului MiniCrosul Adaconi desfășurat în parteneriat cu Colegiul Național „I. C. Brătianu” Hațeg. Competiţia s-a desfăşurat pe șapte categorii de vârstă, câştigătorii primelor trei locuri au fost premiaţi cu medalii, cupe, diplome şi produse de papetărie, iar câştigătorii locului I au primit câte o tabletă din partea sponsorului Adaconi. Sâmbătă, 23 aprilie, a fost rândul participanților de peste 17 ani să ia startul în Crosul Cavalerilor Geraico. Ei au concurat pe patru categorii de vârstă. Primii trei clasaţi în cadrul fiecărei categorii au fost recompensaţi cu premii în produse şi bani, astfel: premiul I – 500 de lei; premiul II – 300 de lei și premiul III – 100 de lei. Concurenţii cu vârste de peste 50 de ani au fost premiaţi cu produse din partea sponsorilor principali, în cadrul unui moment special dedicat lor, datorită efortului şi modelului pe care l-au oferit celor tineri. De asemenea, toţi participanţii de la ambele secţiuni ale competiţiei au fost recompensaţi cu diplome şi medalii. Şi în acest an, invitatul special al crosului a fost ultramaratonistul Aris Necula, care a ales să marcheze această a doua ediţie a competiţiei într-un mod inedit. El a sosit la startul crosului străbătând distanţa Deva – Haţeg în alergare, a parcurs cei șapte kilometri ai crosului în calitate de susţinător al tuturor concurenţilor, după care s-a întors, tot în alergare, la Deva.

Cetatea Regală a Hațegului promovată prin intermediul crosului

Crosul Cetăţii Regale a Haţegului este o iniţiativă a Voluntarilor pentru Geoparc înscrisă în calendarul Judeţean al Evenimentelor Sportive, se desfăşoară pe un traseu amenajat chiar de voluntari şi este o competiţie adresată tuturor celor care doresc să facă mişcare în natură şi să descopere frumuseţea Ţării Haţegului. Concursul îşi propune să atragă atenţia asupra unui monument cu o importanţă istorică deosebită pentru întreaga zonă şi rămas astăzi pe nedrept în uitare – Cetatea Regală a Haţegului.  Acesta este prima manifestare majoră a anului şi deschide seria evenimentelor ce se vor desfăşura în acest an pe teritoriul Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de Voluntarii pentru Geoparc prin Asociaţia Drag de Haţeg, în colaborare cu Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti şi a fost sprijinit de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, Asociația TIOS, Asociația You+, Destinația de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat şi Primăria oraşului Haţeg. Sponsorii principali ai evenimentului au fost Adaconi SRL şi Geraico Prodcom SRL, iar sponsori au fost Rolux SRL, Rogard SRL, Roben SRL, Narodot Construct SRL, Dey Security, Aqua Sara şi Popas Turistic Zimbrul Haţeg. Listele cu câștigătorii sunt disponibile şi pe www.dragdehateg.org, respectiv pe pagina de facebook Crosul Cetăţii Regale a Haţegului.

Grupa A (17-30 de ani feminin)

Loc 1 – Crina Buzgan, Petroșani (35:16,2)

Loc 2 –  Iulia Andriș, Cluj (51:24,4)

Loc 3 – Larisa Bocanu, Bretea Română (54:24,4)

 

Grupa B 17 – 30 de ani masculine

Loc 1 –Marian Vasile Gianga, Petrila (29:33,6)

Loc 2 –Florin Niță, Lupeni (29:45,7)

Loc 3 –Iulian Mardan, Hațeg (29:58,2)

 

Grupa C peste 31 de ani feminine

Loc 1 –Daniela Vasiloancă, Petroșani (00:36:26)

Loc 2 –Cosmina Goia, Deva (00:41:57)

Loc 3 –Margareta Lucaci, Hațeg (00:46,18)

 

Grupa D Peste 31 de ani masculin

Loc 1 –Ludovic Saroși, Sântămăria Orlea (30:39,31)

Loc 2 –Iosif Viorel Doarvoas, Mintia (32:09,23)

Loc 3 –Marin Popa, Hunedoara (33:29,58)

Tags