glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Criminalul evadat dintr-un spital-penitenciar din Italia, prins la Călan

Un hunedorean, din orașul Călan, căutat de poliţiştii italieni după ce a evadat dintr-un spital penitenciar, unde era închis pentru o crimă sângeroasă, a fost prins de polițiștii hunedoreni. Fugarul a plecat din Italia și s-a ascuns în casa părintească, din Călan.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, era închis la spitalul-închisoare din localitatea Castiglione delle Stiviere, în Provincia Mantova, după ce şi-a ucis soţia sub privirile înspăimântate ale celor patru copilaşi. Îngrozitoarea faptă s-a petrecut la începutul acestui an şi totul a pornit de la o criză cumplită de gelozie. După ce şi-a ucis consoarta cu mai multe lovituri, Lucian Vâlcelian a încercat să scape, fugind de la faţa locului şi ascunzându-se printre conaţionali fără adăpost. În tot acest timp, medicii italieni au declarat că moartea soţiei lui Lucian s-a datorat loviturilor primite. În cele din urmă, criminalul a fost reținut de carabinieri şi internat la spitalul penitenciar, din localitatea Castiglione delle Stiviere, ca urmare a unei expertize psihiatrice, care releva că avea probleme psihice. În luna februarie, a fost condamnat pentru crimă, iar cei patru copii, care au asistat la crima produsă de tatăl lor, sunt deja încredinţaţi statului italian, însă autorităţile se tem ca nu cumva bărbatul să încerce acum să ajungă la ei.

Criminalul va fi prezentat Curții de Apel Alba Iulia

Polițiștii italieni au luat în calcul, încă de la început, varianta ca bărbatul să fi fugit în România, drept urmare au alertat autoritățile din țara noastră. „Colaborăm cu autoritățile italiene și suntem pregătiți să acționăm, dacă fugarul va ajunge în județul Hunedoara”, a declarat, ieri, în jurul orei 13, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. După numai cinci ore, oamenii legii anunțau că bărbatul a fost prins, la Călan. „În urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, la data de 24 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara au depistat, în localitatea Călan, judeţul Hunedoara, un bărbat, de 29 de ani. Lucian V. era căutat de autorităţile italiene, de la începutul lunii august, după ce acesta evadase dintr –un spital de psihiatrie din Italia.Cel în cauză urmează a fi prezentat Curţii de Apel Alba, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția Română.