glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Coşmarul de pe DN 76 continuă. S-a topit zăpada, au apărut, din nou, gropile

Drumul Naţional 76, care face legătura între municipiile Brad şi Deva, tranzitat zilnic de mii de maşini, arată, pe unele porţiuni, ca după bombardament. După topirea zăpezilor şi a gheţii, gropile şi-au făcut apariţia în carosabil, iar şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre cratere.

Nici bine nu a venit primăvara, că şoferii din judeţul Hunedoara au început să regrete lipsa zăpezii de pe şosele, din cauza gropilor apărute în asfalt. Ninsorile, îngheţul şi materialul antiderapant împrăştiat de drumari sunt principalele cauze ale apariţiei gropilor în carosabil. În încercarea de a evita gropile, conducătorii auto fac slalom pe contrasens, dar şi aşa le e foarte greu să evite toate obstacolele. Unul dintre aceste drumuri, cu astfel de probleme, este şi DN 76, care face legătura între municipiile Brad şi Deva. Majoritatea şoferilor se plâng că îşi distrug maşinile în gropile apărute pe carosabil. „În ultima lună, gropile au apărut pe DN 76, ca ciupercile după ploaie. Eu fac naveta zilnic la Deva, iar din cauza acestor cratere a trebuit să duc maşina la service. Mi-au fost stricate jantele la maşină, iar la direcţie am avut probleme mari. Eu înţeleg că drumul este în reabilitare, dar pe porţiunea de asfalt proaspăt turnată pe şosea, gropile parcă se înmulţesc pe zi ce trece. Şi mai rău este că pe unele nu le putem ocoli, indiferent cu ce viteză mergem, deoarece sunt în curbe”, a menţionat Dan Cojocaru, un conducător auto care circulă, zilnic, pe DN 76.

Gropile se plombează provizoriu, iar refacerea drumului începe în martie

Tronsonul de 30,5 kilometri dintre Şoimuş şi Brad este reabilitat de asocierea Selina – Doprastav. Reprezentanţii Selina susţin că sunt la curent cu apariţia gropilor în carosabil şi că fac tot posibilul ca acestea să fie plombate provizoriu cu nisip şi pietriş. „Din cauza deszăpezirii şi a îngheţului, într-adevăr s-au format foarte multe gropi pe drum. Suntem la curent cu acest lucru, și chiar în momentul de faţă mai mulţi muncitori încearcă să acopere gropile, pentru ca şoferii să poată circula în condiţii de siguranţă. Momentan facem doar întreţinerea drumului şi acoperim gropile apărute, iar din data de 15 martie se vor relua lucrările efective de reabilitare a DN 76. Până atunci, nu putem să ne apucăm de treabă deoarece nu ştim ce condiţii meteorologice ne aşteaptă”, a declarat managerul de proiect din cadrul Selina, Liviu Cosmei.